A+ A A-

Стартап центар на Економском факултету

Оцените овај чланак
(1 Глас)

najavaaaaaБЕОГРАД - На Економском факултету Универзитета у Београду најављено је отварање Стартап центра где ће студенти овог факултета моћи да направе прве предузетничке кораке.


Они ће кроз менторски рад и практичне радионице моћи да добију директан увид како изгледа предузетнички живот и пословање у Србији.


Стартап центар ће бити место где ће студенти, уз подршку ментора из МВП Воркшопа моћи да развијају своје предузетничке идеје и започну пословање. У току тромесечног рада у Стартап центру, изабрани тимови ће радити на валидацији својих идеја и побољшању производа или услуге, како би спремни изашли на тржиште са својом компанијом.


Интересовање младих људи за предузетништво порасло је у последњих неколико година, а чињенице говоре у прилог томе да ће се стартуп култура тек развијати.


У овом тренутку ИТ сектор би могао да упосли 30.000 ИТ стручњака који не постоје, тренутна плата у просеку у Србији у овој делатности износи 1225 евра, а директне стране инвестиције за стартапе у Србији у последњих годину дана су износиле чак 50 милиона евра.


"Ово је сјајна прилика за наше студенте који имају предузетничке амбиције да на Економском факултету у Београду започну свој бизнис уз подршку професора и корпоративних ментора" - истакао је продекан за сарадњу са привредом, др Драган Лончар.


Од 1. јула до 15. септембра трајаће пријаве за тимове који желе да се прикључе тромесечном програму развоја својих бизнис идеја.

 

 

Учешће у програму Стартап центра могу се пријавити и студенти са других факултета, али један члан тима мора бити студент Економског факултета Универзитета у Београду. У својим пријавама тимови ће имати задатак да доставе попуњен Бизнис модел canvas, одреде величину свог тржишта и пошаљу биографије свих чланова тима. Комисија представника МВП Воркшопа и факултета изабраће три тима који ће од октобра радити са менторима на грађењу својих компанија.


Радови на адаптацији и уређењу простора за Стартaп центар, који се налази на четвртом спрату зграде Економског факултета приводе се крају. Овај модеран простор даће сјајне услове за рад тимова, као и подстицајну атмосферу за размишљање и грађење нових бизниса. Отворен простор омогућиће размену идеја, а посебан део биће резервисан за одмор и дружење свих учесника.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 јун 2017 18:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани