Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Дезинформације у време пандемије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

amerikana0889Трибина „Дезинформације у време пандемије“ одржаће се у Дому омладине са почетком у 19 часова.

 

Дезинформације као својствен облик угрожавања људског друштва, у дигиталној арени доживљавају свој пун замах. Савремен човек сведочи великој количини информација које није у стању да адекватно процесуира, а не и да провери. У поплави разнородних садржаја, људи су склони да емотивно вреднују информације, а не цињенично и веродостојно.

 

На трибини ће говорити Дарко Обрадовић, генерални секретар Института за националну и међународну безбедност; Александра Петровић, новинарка дневног листа Политика и др Ратомир Антоновић,предавач на Факултету за право, безбедност и менаџмент “Константин Велики”.

 

Савремена демократска друштва током корона вируса су била обилато под ударом стратешких, тактичких и појединачних дезинформација. Резултат таквих активности је у добром делу подрио поверење грађана у систем, резултовао уличним нередима и протестима широм Европе. Дигитални, нецензурисани простор је обилато под ударом организованих дезинформација. Дезинформације као саставни део асиметричних активних мера, представљају реалну и опипљиву претњу која у доба било које друштвене кризе постаје врло интензивна и изгледна опасност за демократско уређење.

 

Како дезинформације обликују нашу стварност, зашто су дезинформације опасне? Колико су дезинформације биле присутне током пандемије корона вируса, да ли су дезинформације опасније од вируса, нека су од питања на које ћемо покушати да одговоримо.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено четвртак, 05 новембар 2020 21:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија