Кућа Добрих Вести

Login

САВЕТ:Овим рутинама се вратите већ данас

Оцените овај чланак
(2 гласова)

aktinovsttrcanjeerererУ наставку је 5 савета како да се вратите рутинама које су кључне за добро здравље, а сазнаћете и новости, планове и распоред детокс програма за прву половину године.

 

Уколико сте током празника организам оптеретили калоричном храном пуном индустријског шећера и бројних адитива, те нисте довољно спавали и одмарали, потребна вам је постпразнична детоксикација. Чак и уколико нисте одступили од здравих навика примените ових 5 савета, јер ћете тиме додатно унапредити здравље.

 

Вратите се балансираној исхрани богатој нутријентима

 

Из исхране изскључите све индустријски прерађене намирнице, те се окрените 100% природној храни, као што су поврће, воће, махунарке, коштуњави плодови, интегралне житарице, те органско месо, јаја и рибу. Такође, веома је важно да у што више оброка укључите зелено лиснато поврће како бисте алкализовали организам и повећали ниво енергије. 

 

Будите физички активни

 

Постпразнична детоксикација подразумева и физичку активност, будући да су вежбање, трчање и шетња начини који такође подстичу природан процес детоксикације тела. Вежбањем ћете покренути и убрзати метаболизам, али и поправити расположење.

 

Не заборавите на воду

 

Вода подстиче природан процес детоксикације. Дакле, да бисте стимулисали избацивање свих лоших материја из тела потребно је да пијете много воде, најмање 8 чаша дневно. За хидратацију организма добри су и биљни чајеви у ринфузи попут зеленог чаја, чаја од камилице или нане.

 

Спавајте довољно

 

Да би организам нормално функционисао потребан му је одмор, а најбољи вид одмора је свакако сан. Само у одморном организму природни процеси детоксикације могу неометано радити. Сан регенерише тело, јача имунитет, утиче на расположење и умањује негативне последице стреса. Потребно је да спавате најмање 7 сати током ноћи.

 

Технике сузбијања стреса

 

Нађите начин како да растеретите организам од стреса. Шетње, правилна исхрана, хидратација и дружење су од кључне важности. Такође, практикујте неку од техника релаксације и опуштања тела као што су молитве, медитација, јога и реики. Све ове методе утичу на смиривање и ублажавање симптома стреса, што је потребно како бисте подстакли природну детоксикацију тела.

 

Moжете се пријавити и за одређени детокс програм ОВДЕ.

 

Извор: Totalyywellness.rs

 

 


Последњи пут измењено петак, 13 јануар 2023 10:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија