Кућа Добрих Вести

Login

Председник Србије Томислав Николић отворио атлетски стадион

Оцените овај чланак
(1 Глас)


MOSZAVOD3БЕОГРАД - Томислав Николић, председник Србије, симболичним пуцањем из сигналног пиштоља, којим је дао знак за почетак штафетне трке, отворио је реновирани атлетски стадион на теренима Завода за спорт и медицину спорта.
Присуствовала је и минисатр омладине и спорта Алиса Марић, министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић, као и многобројни спортски функционери.


Завод за спорт и медицину спорта ради у саставу Министарства омладине и спорта које је за ревитализацију и изградњу центра, спортских терена, базена и осталих објеката у овом комплексу издвојило значајна средства, а све у циљу обезбеђивања што бољих услова за српске спортисте.
Председник Николић истакао је да свој деци у Србији треба пружити шансу и охрабрити свако дете да се бави спортом и онда када не постижу врхунске резултате, јер, како је рекао, што више деце у спорту значи здраву нацију.
-Средстава нема довољно, али постоjе раздели у буџету - образовање, деца, спорт, наталитет и у то се не дира. Улагање у децу је улагање у будућност. Желим да честитам свима који су помогли да се овај стадион обнови - поручио је Николић.
Директор  Завода  за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац истакао је да је ово посебан дан за Завод који је основан далеке 1956.  и захвалио се свима на уложеном труду за обнову стадиона.
-"Краљица спортова" дала је своj печат ономе што је Завод урадио. Реконструисали смо што је требало и уложили труд да овај стадион постане дом свих атлетичара, клубова и заљубљеника у атлетику – рекао је Поздерац.
Председнику Николићу  Јасминко Поздерац је уручио плакету Завода, док је атлетичарка Татјана Јелача, која је на Медитеранским играма освојила сребрну медаљу у бацању копља примила од председника заставу Србије.
Отварању стадиона присуствовали су и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов, помоћник министра за управљање пројектима Загорка Петровић Гигић Златановић, помоћник министра за омладину Снежана Клашња и специјални саветник за школски спорт Игор Маринковић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија