Кућа Добрих Вести

Login

„ЗдравоРастимо“ поново у школским клупама широм Србије

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ZdravorastimooooБЕОГРАД - Програм „ЗдравоРастимо“, који се спроводи трећу годину за редом, и ове године окупља професоре и ученике у градовима широм Србије у програму едукације о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу.

Пројекат је званично започео 23. октобра едукацијом професора из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша, Зрењанина, Чачка, Крушевца, Сомбора и Новог Пазара који ће знања стечена овом едукацијом током ове школске године пренети на око 3.000 основаца у 27 школа.

„Пројект „Здраво Растимо“ део је глобалне Nestlé иницијативе под називом „Healthy Kids“(Здрава деца) којом је до сад обухваћено више од 15,5 милиона деце из више од 65 земаља широм света, а са циљем да се подрже напори јавно-здравствених институција у превенцији гојазности, поготово када је реч о основношколској деци.

„Неизмерно смо поносни што ћемо са трећом сезоном у Србији достићи бројку од 6.000 ученика седмих разреда који су имали користи од пројекта. Овим путем позивамо и остале представнике наше индустрије да препознају важност овог пројекта и да нам се прикључе у стварању позитивних навике наше деце“, изјавила је Оливера Међугорац, директорка комуникација и маркетиншких сервиса компаније Nestlé za Adriatic регион.

Како побољшати навике у исхрани

Едукативни материјали за ову сезону су прилагођени и заснивају се на повратним информацијама и искуствима програма из претходних година, као и на резултатима истраживања о знању, ставовима и навикама ученика који су учествовали у пројекту.

Тако је, поред већ постојећих модула, Основне поставке правилне исхране, Планирање исхране и Моје тело и храна, креиран и нови модул назван -Како побољшати навике у исхрани, који садржи практичне примене стечених знања. Ипак, први пут у склопу пројекта, млађој популацији ће бити омогућено да искажу своју креативност и кроз занимљиву форму филма, на тему правилне исхране и промоције физичке активности, и тако покажу својим вршњацима зашто су правилна исхрана и бављење спортом важни.

Пројекат „ЗдравоРастимо“ спроводи Атлетски савез Србије и компанија  Nestlé Adriatic S а идеја је подржана и од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта, као и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

                                                                                       Извор: Кућа добрих вести/Nestle Srbija


Последњи пут измењено недеља, 27 октобар 2013 13:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија