Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Ко је херој?“ - Светски дан борбе против АИДС

Оцените овај чланак
(5 гласова)

decembart123БЕОГРАД - АС Центар обележава 1. децембар, Светски дан борбе против АИДС-а (#WAD2015) у оквиру кампање #КојеХерој? – Буди и ти АС промоције здравља младих!“ која промовише превенцију, равноправност и толеранцију према осетљивим групама и особама које имају ХИВ, као део активности треће по реду кампање Европска недеља тестирања на ХИВ и хепатитисе – Србија која је ове године почела средином 2015. године у оквиру Европске кампање European HIV-Hepatits testing week.


Конференција за медије „Ко је херој?“ се одржава 1. децембра 2015. године са почетком у 14 часова, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова бр. 6. део је те европске кампање, најавио је Портал Млади.


Циљ конференције је да се јавности представе искуства младих особа које имају ХИВ и да се у отвореном и конструктивном разговору учесника, сагледа актуелно стање у остваривању и заштити здравља и размотре кључни правци деловања државних органа и других друштвених актера у циљу спречавања и сузбијања дискриминације и значају толеранције, равноправности и поштовања различитости, а која омогућавају бољи друштвени положај особа које имају ХИВ инфекцију, АИДС или хепатитисе у друштву.


Говорници на конференцији ће бити представници Одбора за здравље и породицу Народне Скупштине Републике Србије, Министарства омладине и спорта, канцеларије Повереника за заштиту равноправности, Делегације Европске Уније у Србији и директор АС Центра, Ђурица Станков. Очекује се да се гостима обрате и представници Министарства здравља, канцеларије Омбудсмана, Института за јавно здравље Србије, Кровне организације младих Србије, Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима градске управе града Београда, Клинике за инфективне и тропске болести и други.


Конференција „КојеХерој?“ се организује у партнерству са: Кровна Организација Младих Србије (#КОМС) и Канцеларија за младе – Београд (#КЗМ) и сарадњу са удружењима Градске управе града Београда „ГНЕЗДО“, у оквиру пројекта „Млади који живе са ХИВ-ом удружени за заступање својих интереса доприносе унапређењу свог положаја“ спроводи Центар за оснаживање младих особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом „АС“, финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије (МОС).


У наставку обележавања 1. децембра, Модни Свет Србија у сарадњи са Супермаркет Kонцепт сторe и АС Центром ће у вечерњим сатима од 20 часова, Вишњићева 10 (Угао са Страхинњића Бана), Београд, традиционално четврту годину за редом организовати хуманитарни модни догађај едукативног карактера под називом „Test yourself“ на ком ће се представити реномирани српски дизајнери и велики број познатих личности који су желели да на један несвакидашњи начин скрену пажњу својих фанова на важност едукације младих о превенцији и заштити од ХИВ инфекције.


Уколико нисте у могућности да испратите конференцију уживо можете пратити конференцију Ко је херој и уживо на интернету преко видео стрима који је омогућила веб Телевизија на сајту Прес центра УНС.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 новембар 2015 21:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија