Кућа Добрих Вести

Login

Млечна плетеница и интегралне плочице

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mlecnapletenicaБЕОГРАД - Компанија Дон Дон лансирала је на тржиште два нова производа -млечну плетеницу "Твојих 5 минута" и интегралне плочице без квасца.

 

 

Како је саопштено из те компаније, млечна плетеница је пре свега осмишљена као дечији доручак или здрава јужина јер обезбеђује нутријенте који су неопходни да дете одржи енергетску равнотежу и осећа се добро. Код деце, као и код одраслих, енергетски ниво организма природно пада неколико сати после оброка. Дечја ужина мора да садржи млечне производе због калцијума и протеина неопходних за раст и развој малишана.


У комбинацији са омиљеним намазом, пилетином, сиром и зеленом салатом млечна плетеница представља идеалну ужину за све клинце и клинцезе. Уколико малишани више воле слатку ужину, мармелада од воћа или путер од кикирикија биће пун погодак.

 

Посне интегралне плочице у три укуса: чили, бели лук и хељдине плочице са сувим грожђем и сувим шљивама су одлична храна за све оне који воде рачуна о свом здрављу и линији, јер су то производи без транс масних киселина и без квасца.


Захваљујући свом саставу, нутриционисти сматрају интегрално пшенично брашно једном од најкомплетнијих намирница. Његова нутритивна својства обезбеђују организму потребну енергију, дијетална влакна и протеине, здраве есенцијалне масти и аминокиселине, као и витамине Е групе. Ове намирнице имају нижи гликемијски индекс и зато се дуже ресорбују у организму, што смањује ниво стреса током дана.


Интегралне плочице идеалне су за почетак дана, као ужина или додатак оброку. Укус чилија одушевиће све љубитеље пикантног укуса и иделано се слаже уз сир или омиљени намаз, а интегрална плочица са белим луком добро иде уз шољу јогурта, као додатак оброку или салати.

 

Интегрална плочица са хељдиним брашном, сувим грожђем и сувим шљивама је прави избор за лагану и укусну ужину било на послу, на путу или код куће.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 јун 2016 20:52
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија