Кућа Добрих Вести

Login

Падобранска репрезентација Србије на Светском првенству у Чикагу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

padobranstvo1111БЕОГРАД - Падобранска репрезентација Србије учествоваће на падобранском Мундијалу, (Чикаго – САД) које се ове године одржава на простору Skydive Chicago од 11. до 20. септембра , саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.


Србију ће на овом престижном такмичењу представљати мушка репрезентација у класичним падобранским дисциплинама, која ће учествовати на 34. светском падобранском првенству у популарној класици (дисциплине скокови на циљ и фигуративни скокови) у саставу: Игор Жмирић, Мирољуб Јанићијевић, Љубиша Наумовић, Стеван Милетић, Слободан Марковић. Поред петорице мушкараца, имаћемо и једну даму – Светлану Симић, која ће наступити у појединачној конкуренцији жена.


Такмичења у падобранству типа Мундијал, одржавају се повремено тако да је ово тек треће такмичење које ће бити икада одржано. Подсећања ради прво светско првенство одржано је у Француској 2003. године у Гапу, а друго у Уједињеним Арапским Емиратима 2012. године. Падобрански Мундијал је такмичење где се у исто време на истом месту, паралелно, одржавају светска првенства у свим падобранским дисциплинама које постоје у породици FAI спортова. На овом Мундијалу биће одржано више од 20 светских првенстава са преко 1000 такмичара.


Ваздухопловни савез Србије у сарадњи са Спортским савезом Србије и Министарством омладине и спорта обезбедио је потребна средства за наступ наших репрезентативаца, који ће се представљати нашу земљу на најбољу могући начин.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија