Кућа Добрих Вести

Login

Ћирилица на поклон

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rnidsssssssСедма годишњица ћириличког .СРБ домена биће обележена скупом „Ћирилица на поклон“, који организује Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС).

 

Догађај се одржава 29. јануара у 11 часова, на другом спрату у Медија центру, у Београду.

 

За разлику од претходних скупова кад су организовани разговори на различите теме у вези са ћирилицом и њеним коришћењем, овај пут је Фондација одлучила да српској интернет заједници поклони квалитетан ћирилички фонт.

 

                                                     1CIR    

Учесници ће изнети мишљења о питањима као што су: Какви су нам ћирилички фонтови потребни и зашто, и како недостатак фонтова утиче на (не)коришћење ћирилице, каква су корисничка искуства људи који уређују медијске интернет портале, као и одлике планираног фонта, од изгледа до функционалности, и онлајн и офлајн.

              

Присутнима ће се обратити: Владо Ђукановић, лингвиста Зоран Станојевић, главни уредник портала РТС.СРБ Војислав Родић, председник УО РНИДС-а и аутор будућег фонта Оливера Стојадиновић, редовни професор Факултета примењених уметности у Београду и један од оснивача удружења „Типометар“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 јануар 2019 22:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија