Кућа Добрих Вести

Login

Представљен трећи том едиције „Медаље заувек“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1medaljezauvek1БЕОГРАД - Трећи том едиције „Медаље заувек“ представљен је на Сајму спорта у хали 2 „Београдског сајма“ у присуству великог броја истакнутих спортистан и спортских радника, а угледне званице  поздравио је Предраг Перуничић државни секретар за спорт, као и Владимир Батез генерални секретар Спортског савеза Србије.


Промоцији је присуствовала и Нада Тешановић, министар породице, омладине и спорта Републике Српске, која је са Вањом Удовичићем, министром омладине и спорта Србије присуствовала потписивању протокола о сарадњи рукометних, стонотениских, атлетских, кајакашки и кошаркашких савеза Репоблике Српске и Србије, као и протокола о сарадњи за специјалну олимпијаду особа са посебним потребама.
У књизи су  исповести 55 шампиона и, како је наглашено, у  три књиге до сада  је преко 200 највећих асова нашег спорта говорило о лепим али и тешким тренуцима у каријери па је и поднаслов сјајне књиге „Пут до врха“ – прави! У публици су били и студенти београдских факултета за спорт, којима су се обратили јунаци из трећег тома: кајакашки тренер Велимир Алексић, одбојкаш Слободан Ковач, рукометашица Љиљана Марковић, рукометаши Јован Ковачевић, Бранко Кокир Драган Момић и Дејан Перић, кошаркаш Драган Луковски а посебан аплауз добили су параолимпијци Драженко Митровић и Жељко Димитријевић.
Уводну реч у књизи дали су Вања Удовичић министар омладине и спорта и Александар Шоштар председник Спортског савеза Србије.
1medaljezauvek2Књигу је штампао Спортски савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта Србије. Текстове у књизи, које су писали новинари ТВ мреже Спортнетворк Ђорђе Пајић, Катарина Синђелић, Катарина Стојковић, Владимир Пајић, Милош Рангелов, Марина Јовичић и Милан Стојиљковић, објављивани су у најтиражнијем спортском листу „Спортском Журналу“, као и у посебним емисијама на ТВ. Уредници издања су Александар Станковић и Дејан Стевовић. Аутор концепта је Зоран Аврамовић, а дизајн и опрему урадио је „Црвена звезда маркетинг“.
Књига је богато илустрована, фотографије су прикупили Драган Васиљевић, Павле Илић, Миросав Јеремић, Марко Метлаш, Небојша Параушић, Дејан Радосављевић и Андреј Чукић.


Последњи пут измењено петак, 28 новембар 2014 22:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија