Кућа Добрих Вести

Login

Расписан конкурс за ИТ стартап предузећа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

startapdrgadddМинистарство трговине, туризима и телекомуникација упутило је јавни позив заинтересованим привредним субјектима у области информационо комуникационе технологије (ИКТ) за подношење захтева за доделу кредитних средстава, стартап и иновативних кредита, опредељених из буџета Републике Србије за 2015. годину.


Циљ доделе кредита је развој информационог друштва, подршка индустрији ИКТ, развој стартап компанија у области ИКТ, као и подршка иновативним пројектима у области ИКТ.


Стартап и иновативне кредите могу да користе привредни субјекти, односно правна лица и предузетници који су регистровани у Агенцији за привредне регистре у претходне две године почев од момента објављивања Конкурса.

Право на кредит има и подносилац захтева регистрован пре наведеног периода у случају када подноси захтев за доделу кредита који се односи на реализацију иновативног пројекта.


Подносилац захтева би требало да буде регистрован за обављање делатности у области ИКТ, и то за: издавање осталих софтвера, рачунарско програмирање, издавање рачунарских игара, консултантске делатности у оквиру информационих технологија, управљање рачунарском опремом, остале услуге информационе технологије, обраду података, хостинг, веб портале.


Стартап и иновативни кредити одобравају се за Пројекат развоја новог или постојећег производа или услуге из области ИКТ и могу се користити за: куповину опреме, куповину нематеријалне имовине, куповина трајних обртних средстава, плаћање услуге израде и реализације иновативног пројекта.


Висина одобрених кредитних средстава за старт-ап и иновативне кредите износи:од 300.000,00 до 1.500.000,00 динара - за предузетнике; од 500.000,00 до 3.000.000,00 динара - за правна лица.


Каматна стопа за кредитна средства је 1% на годишњем нивоу, а у грејс периоду камата се обрачунава и приписује главном дугу.


Рок за подношење захтева за одобравање кредита је 30.10.2015. године.

Међународна конференција о улози информационих технологија


Привредна комора Србије, Међународна унија за телекомуникације и организација ПроФорма организују 8. и 9. октобра прву међународну конференцију "Улога информационо-комуникационих технологија у развоју инклузивног друштва".


На конференцији учествују: Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије, Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Саша Мирковић, државни секретар у Министарству културе и информисања, Владимир Пешић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ирена Војачкова Солорано, стални координатор УНДП.


Скуп се организује под покровитељством Министарства за културу и информисање и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, са циљем постизања боље институционалне координације и идентификације проблема особа са инвалидитетом, на регионалном нивоу и адекватне употребе ИКТ.


Конференција почиење у 9,30 сати, у Ресавској 15.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 октобар 2015 21:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија