Кућа Добрих Вести

Login

Нова ИТ решења за пословне анализе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ITanalizeБЕОГРАД - У организацији Друштва за информатику Србије, у Привредној комори Београда представљена су нова ИТ решења за пословне анализе, о којима су говорили представници фирми ИБМ Србија и Адакта.


Истакнуто је да нова решења омогућују да се огромна количина података анализира веома брзо и при том подаци могу да се укрштају на разне начине, што је јако важно за статистику, анализу пословања и тржишта. Реч је о когнитивним решењима, којима може да се направи много бољи увид у податке.


ИТ компаније су понудиле бесплатан пробни период, а после корисници могу да се претпалте на онолико месеци колико им је потребно.


О својим искуствима са таквим анализама, говорио је помоћник наченика за аналитику у МУП-у Славиша Ђукановић, који је предочио да сада на основу анализе података могу да се предвиде неке ствари, као то што су ко изазива највише саобраћајних несрећа, где се оне најчешће догађају, Такође може да се установи у ком месту је највећа стопа криминалних дела и којом брзином се она решавају.


Представник Националне службе запошљавања Милан Ђуретановић је навео да они од 2009. године раде са таквим решењима, што им је омогућуло да много брже клијентима дају потребне информације и анализе, јер НСЗ пружа све већи број услуга.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 јул 2016 18:00
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија