A+ A A-

"Такмичење кућних пивара" у петак и суботу на Штранду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kapetanbarni34343434Клуб Пивара Нови Сад организује треће по реду интернационално "Такмичење кућних пивара", које ће бити одржано 21. и 22. септембра у клубу "Капетан Барни" на Штранду.

 

Поред такмичарског дела, посетиоце очекује и музички програм током ког ће наступити Јосип А Лисац, Збогом Брус Ли, ФунктастиЦоалитион, а улаз на такмичење је бесплатан, као и улазак на Штранд у том периоду.

 

До 27. августа, до када је трајао конкурс, пријавили су се такмичари из Србије, али и других држава као што су Пољска, Словачка, Француска, као и такмичари широм региона. Такмичење ће бити подељено у пет категорија (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Пшенично), а победнике ће изабрати интернационални жири, састављан од чланова из Пољске, Словачке, Србије и Хрватске.

 

Специфично за ово такмичење јесте то што се не такмиче афирмисане пиваре, већ такмичари који у кућним условима праве пиво са домаћим састојцима. "Иако у нашој земљи још увек није довољно напредовао овај вид пиварства, интересовање за прављење домаћег крафт пива је у порасту, те је ова манифестација од великог значаја за раст и популаризацију још увек младог, занатског пиварства", кажу организатори, уз позив заинтересованим Новосађанима да дођу, понесу купаћи и уживају у различитим укусима пива, доброј клопи и музици на плажи.

 

За детаљније информације посетите Фејсбук страницу Клуб пивара Нови Сад.

 

Извор: 021.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 септембар 2018 12:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани