Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс “Mожемо и ми”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

festivalsolidarnostiФондација Ана и Владе Дивац расписала је конкурс “Можемо и ми” за пројекте неформалних група грађана и организација цивилног друштва из општина у Србији које су највише погођене избегличком кризом – Сомбора, Шида и Обреновца.

 

Циљ пројекта је да се кроз активности локалних формалних и неформалних организација решавају проблеми становништва у овим општинама, ствара простор за заједничке активности миграната и локалног становништва и унапређује живот у области културе, здравља, спорта, безбедности, екологије итд. Идеја је да се кроз учешће што већег броја грађана и грађанки у овим активностима подстиче инклузија, равноправност и недискриминација, али и негује хуманост, волонтеризам и филантропија.

 

Неформалне групе грађана за реализацију пројеката могу рачунати на подршку у износу до 200.000 динара, док удружења и фондације које су регистроване на територији наведених општина могу добити подршку за пројекте вредне до 700.000 динара.

 

Конкурс је отворен до 31. јануара 2019. године, а све информације о конкурсу доступне су на сајту www.divac.com/mozemoimi.

 

Фондација Ана и Владе Дивац конкурс под слоганом „Можемо и ми“ реализује у оквиру пројекта „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“ уз подршку Фондација за отворено друштво (Open Society Foundations).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 јануар 2019 14:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија