Кућа Добрих Вести

Login

Март: Месец франкофоније 2019

Оцените овај чланак
(2 гласова)

frankofonijaаааааа89У марту, где год да сте у Србији, позвани сте на прославу Месеца франкофоније са нама и нашим партнерима. Ученици, студенти, наставници, запослени и пензионери, препустите се изненађењима која вам припремамо: франкофона песма и концерти, гастрономија, предавања и дебате, такмичења, изложбе, филмови, плес, разговори о културној баштини…

 

Овај месец посвећен је франкофоним иницијативама у Србији, које потичу од школа, градских општина, удружења, музеја, културних центара, амбасада и представништава. Координатор Месеца франкофоније убудуће је Група франкофоних амбасадора у Србији, основана 2018, која обухвата 19 дипломатских мисија (Америке, Европе, Блиског истока, подсахарске Африке, Азије, Уједињених нација, Савета Европе и ОSCE).

 

Манифестације које ће бити приређене одражавају разновсност ангажовања на пољу франкофоније широм Србије, која је од октобра 2018 постала придружена чланица Међународне организације Франкофоније. Овај програм је огледало тих франкофоних струјања широм Србије, најавио је Француски институт у Србији.

 

Желимо вам дивно франкофоно пролеће, које ће красити љубав према француском језику и заједничка жеља за отвореношћу према франкофоним вредностима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 фебруар 2019 22:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија