Кућа Добрих Вести

Login

Караташ ће опет заблистати

Оцените овај чланак
(0 гласова)

alisamariciperunicicКАРАТАШ - Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, у друштву директора Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Јасминка Поздерца и помоћника директора за економске, финансијске и правне послове Жељка Матовића, обишли су данас омладински спортски камп “Караташ“.


Овај спортски центар, који се налази у природном окружењу Националног парка Ђердап, у саставу има спортске комплексе – дворану и базен као и  смештајне капацитете за 400 спортиста. Камп је одлуком Владе Републике Србије из 2010.  предат на управљање Републичком Заводу за спорт и медицину спорта.
После посете саопштено је да ће наредне недеље министар омладине и спорта Алиса Марић формирати радну групу у саставу: Предраг Перуничић, Драган Атанасов, Јасминко Поздерац, Жељко Матовић и Шимо Чичковић,  да направи план реконструкције и адаптације овог центра кроз који су прошли многи некадашњи и садашњи олимпијци и врхунски спортисти.
Циљ је да Омладински камп Ђердап постане врхунски центар за припрему и обуку младих спортиста. Биће на располагању гранским спортским савезима, али је идеја да се у њему одржавају и такмичења и припреме спортиста -  школараца и студената.


Последњи пут измењено четвртак, 25 октобар 2012 17:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија