Кућа Добрих Вести

Login

"Поезофија, спој поезије и филозофије"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

poezofijaУ Културном центру Чукарица, у суботу, 14. септембра 2019, од 13 до 19 часова у Културном центру Чукарица, (Тургењевљева бр. 5) Београд, биће одржана Манифестација поводом објављивања зборника песама "Поезофија, спој поезије и филозофије" који је у сећање на сликара и професора филозофије Слободана Станивука приредила његова ћерка Стефана Станивук Веселиновић, а у коме је на 430 страна заступљено 185 песника са 311 песама.

 

 

Том приликом сваки поетозоф ће добити зборник на поклон, биће додељене дипломе за Поетозофе, захвалнице пријатељима манифестације, као и награде:

 

 

- Меморијална награда Слободан Станивук, за најлепшу песму, уз репродукцију слике Слободана Станивука, која је на корицама;

 

- награда Поштовање колега поетозофа, коју ће изгласати поетозофи на манифестацији, за коју се добија пехар и

 

- награда која се извлачи међу именима присутних поетозофа на манифестацији, а који буду желели да учествују у њој, тј. имају материјал за нову збирку. У питању је штампање збирке песама у року од годину дана од датума манифестације, до 130 страна, тираж 100, где 10 примерака иде Народној библиотеци, 13 примерака организатору такмичења, а 77 примерака аутору.

 

 

Биће још награда и наградни фонд се повећава због дивних људи који желе да и они нешто поклоне, али нек то буде изненађење на самој манифестацији.

 

 

Програм ће се, оквирно, састојати од: читања песама из зборника, музичких интермеца, доделе награда, као и музичко-забавног дела на крају, а биће и послужење.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ



Последњи пут измењено четвртак, 29 август 2019 21:41

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија