Кућа Добрих Вести

Login

„Зимски дечији бал“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ZimskiballalalalМало позориште „Душко Радовић“ у сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“ организује „Зимски дечији бал“, који ће се одржати у свечаној сали Дома Војске Србије 18. јануара од 12 до 15 сати.

 

Конференција за новинаре тим поводом одржана у петак 10. јануара, у посластичарници „Специјал“ у Нушићевој 7.

 

Како је жеља организатора представе да децу уче правилима лепог грађанског понашања, у сарадњи са Фондом Њ.К.В. Принцезе Катарине, желели су да „Зимски дечији бал“ буде прилика и за прикупљање донација за најугроженију децу Србије.

 

Због тога овом приликом позвали су грађане и правна лица да се укључе у прикупљање средстава, у новцу и роби, док би у току самог бала посетиоци (деца) имали прилику да донирају новчани прилог, а као награду за своје добро дело ће добијати сиболичан поклон.

 

Сви који долазе на „Зимски дечији бал“ требало би да буду прикладно обучени. Што подразумава да девојчице имају сукње дужине испод колена, а дечаци кошуље и лептир машне.

 

Културни догађај у форми балске свечаности намењен је деци узраста од 5 до 11 година. Бал ће биће сачињен од музичког, плесног и драмског програма, а посебан акценат биће на интеракцији извођача са децом, те њиховом културном едукацијом и активним укључивањем у балску свечаност. Деца ће на тај начин имати прилику да науче плесове попут менуета, валцера, полке, лендлера, кан-кана, али и грађанског кола насталог на српском двору. У другом делу програма Бал ће прећи у слободнију форму, где ће деца заједно са родитељима моћи да уживају уз неке од домаћих музичких класика из друге половине двадесетог века.

 

Музички, драмски и плесни програм балске свечаности изводиће Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, Компанија Балет Младих, оперска певачица Марија Јелић, и глумци Малог позоришта „Душко Радовић“ Арсеније Тубић, Ивана Аџић, Александра Анђелковић и Никола Керкез, који ће уједно и водити целокупан програм свечаности. Музички програм састојаће се од композитора и дела класичне музике као што су Дмитри Шостакович – „Валцер Бр. 2“, Јохан Штраус ИИ – „Трич-Трач-Полка“, Жак Офенбах – „Кан-кан“; али и музике извођача као што су Властимир Ђуза Стојиљковић – „Девојко мала“, Габи Новак – „Једна мала дама шета увек сама“, Оливера Марковић и Душан Јакшић – „Чамац на Тиси“, Идоли – „Чоколада“.

                                                      zimsksksisis

 

Програм „Зимског дечијег бала“:

 

12:00 Отварање бала

Валцер – „Балет младих”

               Полонеза

                Полка

                Оперско изненађење

                Српско грађанско коло

                Кан-кан

13:00 Пауза за освежење

13:30 Балска хуманитарна лутрија

13:50 Други део бала:

                Концерт у извођењу ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић”

14:00 Евергрин игранка

15:00 Завршетак бала

 

Цена улазнице по особи износи 500 динара и може се купити на билатерници Малог позоришта „Душко Радовић”.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 11 јануар 2020 14:40

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија