Кућа Добрих Вести

Login

Tрибина: Свет након кризе – Србија између два политичка пола

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srbijadvapoladfdfdfdfTрибина: Свет након кризе – Србија између два политичка пола, одржаће се сутра у 19 часова у Дому омладине Београда.

 

Трибину организују Дом омладине Београда и Центар за истраживање религије и политике.

 

Учествују: Кристина Јуст – Други секретар одељења за културу амбасаде Мађарске, мр Владимир Кршљанин – дипломата, мр Илија Животић – народни посланик и др Ратомир Антоновић – предавач на Факултету за право, безбедност и менаџмент “Константин Велики”.

 

Дискусијом под називом “Свет након кризе – Србија између два политичка пола” намера је да се путем отвореног дијалога представи социјална, политичка и културна перспективу Србије у оквирима доминантних политика Истока, предвођених Русијом и Кином, и Запада на челу са Сједињеним Америчким Државама и земљама Европске уније.

 

У времену појачаних политичких антагонизама између два политичка пола, пандемије вируса, обнављањем дијалога са приштинском администрацијом континуирану нестабилност на Блиском Истоку и тињајућу мигранску кризу, да поменемо само најмаркантније проблеме, поставља се питање: каква је позиција Србије у геостратешкој игри великих сила и како се различити приступи глобалним политикама могу рефлектовати на нашу земљу у будућности.

 

У форми дискусије, са еминентним говорницима, желимо бисмо да реализујемо програм дијалошког типа, уз учешће публике и медија.

 

Циљ је да се широј публици, а поготову младима, пруже релевантне информације, мишљења и процене стручњака, али и да се отвори простор за ширу дебату са свим заинтересованима.

 

Извор: Дом омладине/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија