Кућа Добрих Вести

Login

Награда „Миле Недељковић“ Данијели Петковић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milelnedlejИз Института за књижевност и уметност у Београду др Данијела Петковић добитница је награде „Миле Недељковић“ за најбољу објављену књигу у области савремене фолклористике.

 

Петковићева је награђена за студију Јунак и сиже епске песме, у издању београдског Института за књижевност и уметност, која је објављена 2019. године.

 

О награди „Миле Недељковић“, која се ове године додељује по једанаести пут, одлучивао је жири у саставу др Бранко Златковић, др Јелена Јовановић и др Смиљана Ђорђевић Белић.

 

Повеља „Миле Недељковић“ за животно дело додељена је знаменитом проучаваоцу и истраживачу усмене народне баштине проф. др Зоји Карановић из Новог Сада. О повељи одлуку су донели др Иван Златковић, проф. др Душан Извонар и Невенка Поповић, етнолог.

 

Повељу и награду „Миле Недељковић“ доделио је Удружење грађана „Баштина и будућност – Аранђеловац 1859“. Ове године, због епидемије, неће бити свечаног уручења признања.

 

Награду „Миле Недељковић” ово удружење утемељило је 2009. године за најбољу студију из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије, народне или усмене књижевности). Награда носи име једног од најзначајнијих наших етнолога, проучаваоца народне традиције и историје, публицисте и педагога.

 

Извор: УНС


Последњи пут измењено уторак, 13 октобар 2020 21:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија