A+ A A-

Три у један - три приредбе у једном термину

Оцените овај чланак
(2 гласова)

triujedannnnnnСајам образовања „Путокази“, Програмски део Сајма књига „Дани Лазе Костића“ и Виртуелна изложба „Шидски пејзажи Саве Шумановића“ биће одржани онлајн, на платформи Новосадског сајма ExpoOnline.rs, од 24. до 26. марта.

 

Током три дана, на „Путоказима“ информације о образовним профилима понудиће средње и високе школе, факултети и приватни факултети, а наступиће и научни институти из Србије и Републике Српске.

 

“Малим“ и „великим“ матурантима излагачи ће помоћи да нађу одговор на питање „куда даље?“.

 

Додатни позив за ученике је и Поклон игра, а сваки посетилац Сајма образовања је и потенцијални добитник мобилног телефона, таблета или лаптопа.

 

Стручна Комисија Новосадског сајма ће током “Путоказа” организовати и оцењивање квалитета васпитно-образовних установа. Резултати ће бити објављени током приредбе.

 

Најзначајнија манифестација Сајма књига у Новом Саду „Дани Лазе Костића“, биће одржана такође у онлајн издању. Уз програме и промоције који популаришу књижевност, у дигиталном окружењу срешће се издавачи, писци, критичари и публика. Тридесетак програма који су у припреми моћи ће да се прате на платформи ЕџпоОнлине.рс уживо, али и одложено.

 

Свим издавачима, учесницима бар једног Сајма књига одржаног у последње три године (2018 – 2020), било је омогућено да конкуришу за Награду „Лаза Костић“, „Издавачки подухват“ и Најбољу књигу у области књижевности за децу. Стигло је деведесет наслова, а жири ће ускоро објавити шири избор оних који претендују на награде.

 

С обзиром на мере које се спроводе у циљу спречавања ширења корона вируса, Новосадски сајам ће посетиоцима на платформи ЕџпоОнлине.рс, од среде, 24. до петка, 26. марта, приредити Виртуелну изложбу „Шидски пејзажи Саве Шумановића“. Биће представљене најрепрезентативније пејзажне слике из Шумановићевог позног опуса, које бројни врсни критичари и познаваоци уметности сматрају врхунцем његовог сликарства.

 

За домете у ликовној уметности биће уручена Награда “Сава Шумановић” која се додељује на Новосадском сајму од 1999. године. Захваљујући реномеу Шумановићевог имена, те високом критеријуму при избору досадашњих добитника који се убрајају у најважније актере наше савремене уметности, та награда је израсла у једно од најзначајнијих признања у области ликовне уметности у нас.

 

У сусрет Сајму образовања, “Данима Лазе Костића” и Виртуелној изложби Саве Шумановића, на ФБ и Инстаграм профилима Новосадског сајма, један одговор на лако питање најкреативнијима може да донесе књигу на поклон.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 март 2021 18:10

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани