A+ A A-

СВЕТСКИ БЕСТСЕЛЕР: „Док се кафа не охлади“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kafadfdfdfdfДирљива прича Тошиказуа Кавагучија "Док се кафа не охлади" отвара прастаро питање: шта бисте променили кад бисте могли да отпутујете у прошлост?

 

Још важније, кога бисте желели да видите, можда последњи пут? Дебитантски роман драмског писца истражује нашу урођену чежњу да се вратимо у прошлост, да још једном доживимо минули тренутак и тако пронађемо утеху за своју болну душу.

 

У једној уличици у Токију постоји један сасвим посебан кафић у ком већ више од сто година служе пажљиво скувану кафу. За њега се везује на хиљаду легенди. Прича се да, кад једном уђете у њега, никада не изађете исти. Овај кафић својим посетиоцима нуди јединствено искуство: прилику да отпутују у прошлост. Док пијете кафу, можете поново да проживите тренутак из сопственог живота – онај када сте донели погрешну одлуку, када сте изговорили реч која боље да је остала неизречена, када сте некоме допустили да напусти ваш живот, а није морало да буде тако. Прича се да је довољно да урадите само једну ствар и све промените.

 

Али путовање у прошлост не долази без посебних захтева. Постоје правила којих се морате придржавати. Налазите се у посебном кафићу, ту је један једини сточић и чека само на вас; седите и сачекајте да вам послуже кафу; будите спремни да поново проживите један догађај из живота; док то радите, испијајте кафу у малим гутљајима и не заборавите главно правило: никако немојте да дозволите да се кафа охлади.

 

Ипак, ова строга правила обесхрабрују већину оних који желе да путују кроз време. На крају крајева, било да се враћате у прошлост или путујете у будућност, садашњост се не мења.

 

Само у Јапану продата у више од милион примерака, књига која је врло брзо постала светски издавачки феномен Док се кафа не охлади доступна је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 јул 2022 12:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани