Кућа Добрих Вести

Login

Чета мала, али одабрана, у Сочију

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1DRUZENJESAOLIMPIJCIMASOCIБЕОГРАД - Србију ће на зимским Олимпијским играма у руском граду Сочи од  7. до 23. фебруара 2014. представљати чета мала, али одабрана - поручио је на дружењу олимпијаца са представницим седме силе у ресторану „Тако је суђено“ у Новом Београду председник ОКС Владе Дивац.


- Имаћемо око десет учесника који су се пласирали на основу веома оштрих критеријума међународих федерација – истакао је Дивац.- Сигуран сам де ће у веома јакој конкуренцији пружити максимум и на први начин представљати Србију. Захваљујем се Министарству омладине и спорта са којом имамо изванредну сарадњу у настојању да врхунски спортисти, а нарочито олимпијци, имају све неопходне услове за тренинг и такмичење.
Вања Удовичић, министар омладине и спорта Србије је нагласио да су спортисти најбољи амбасадори као и да су олимпијци који ће у Сочију борити за што боље пласмане идоли младима у Србији и пожелео им добре резултате.
Са представницима бројних редакција о току припрема, плановима и прогнозама говорили су биатлонац и смучар – тркач Миланко Петровић,  чланови боба четверца Вук Рађеновић, Никола Милинковић, Стефан Вујанић и Мирослав Новаковић, алпски смучари Марко Вукићевић и Андрија Вуковић и такмичарка у трчању на смучкама Ивана Ковачевић. Уверни су да ће бити добрих резултата и лепих вести из Сочија.
Дружењу су присуствовали и Дамир Штајнер шеф српске мисије на ОИ у Сочију као и тренери и смучарски радници.
Србија на ранг листама међуанародих федерација има, тренутно,  сигурних девет виза за Сочи:  две квоте у алпском смучању (мушка и женска), две у смучарском трчању (мушка и женска), једну у биатлону  и четири у бобу. Квалификцаије су у пуном јеку и шансе да  се квалификују имају такмичарка у смучању на дасци и још један такмичар у алпском смучању. Коначна листа знаће се 19. јануара идуће године.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија