Кућа Добрих Вести

Login

Кућа лепоте за сениоре у Волонтерском сервису

Оцените овај чланак
(2 гласова)

danisenioraБЕОГРАД - У оквиру Дана сениора на Звездари, данашњи дан протекао је у улепшавању и дружењу сениора и сениорки.

У ту сврху просторије Волонтерског сервиса Звездаре биле су претворене у Кућу лепоте за сениоре који су, уз дружење, кафу или чај, бесплатно добили услуге фризера, педикира или маникира. Као и претходне године,веште руке мајстора свог заната Академије Едукативе, учиниле су да сениори, њих четрдесетак, оду својим кућама задовољни.


А поред Звзедараца, у Кући лепоте били су најстарији суграђани и са других општина-Палилуле,,Врачара, Новог Београда, Вождовца и Гроцке.
Поред "улепшавања", сениори су са младим мајсторима за "главу, руке и ноге" разменили искуства и рецепте за негу у кућним условима.


Они који нису успели да стигну на ред, добили су ваучере које ће искористити у договору са запосленима у Академији Едукативи, партнеру и донатору Дана сениора али и Волонтерског сервиса Звездаре током три ипо године рада.


У оквиру „Дана сениора”, данас је у Галерији „Миљковић”, од 17-18 часова одржан хумористичко-сатирични програм „Молим -смех и осмех!“ сатиричара и афористичара.

dani

 

Данас трибина „Шта можемо да учинимо једни за друге“


Данас ће у оквиру манифестације у Волонтерском сервису Звездаре, Булевар краља Александра 395, од 12-14 часова бити реализована- међугенерацијска трибина „Шта можемо да учинимо једни за друге?“
Поводом 1.октобра Међународног дана старијих, Градска општина Звездара организује 4. манифестацију „Дани сениора на Звездари у 2014“ у оквиру које ће бити реализовано низ активности од 15. до 19.септембра.

 

Уметничка радионица Удружења „Простор” 


Удружење „Простор” из Београда, у сарадњи са Градском општином Звездара, органовало је уметничку радионицу у јавном простору под називом „Ми смо ту, а ви'?” Радионица је одржана у понедељак 15. септембра на тргу испред Општине.


У радионици је учествовало 30 активних учесника плус публика и људи из организације.


Учествовала су удружења „Душа”, „Видеа” и „Простор”, уметнице, уметници и пријатељи удружења.

 prostor

Ова уметничка радионица у јавном простору има за циљ да скрене пажњу јавности на тему менталног здравља у Србији, приближи особе са проблемима менталног здравља њиховим суграђанима кроз уметност и пружи подршку овој рањивој групи у њиховој лакшој ресоцијализацији.

 

Удружење „Простор” се бави оснаживањем особа са проблемима менталног здравља кроз организацију активности у локалној заједници, ван психијатријске институције. Главну активност представљају радионице Арт терапије које „Простор” реализује у сарадњи са Градском општином Звездара.


Ова радионица представља и завршни рад на тему “Арт терапија као социјална акција- од институције ка заједници” у оквиру едукације из Арт терапије, Мине Алексић, председнице Удружења „Простор”.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 септембар 2014 21:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија