Кућа Добрих Вести

Login

,,Нечујно” - фестивал кратког подводног филма у Београду

Оцените овај чланак
(5 гласова)

podvodnoБЕОГРАД - Фестивал кратког подводног филма „Нечујно“, већ другу годину заредом, упознаће београдску публику са подводним богатствима, неистраженим морским и океанским површинама и дубинама, као и очувању животињског света у водама широм наше дивне планете. Оводогишњи фестивал биће одржан 12. и 13. октобра у Дому омладине, а према речима организатора приказаће се око тридесетак филмова.

Екипа “Куће добрих вести” имала је прилику да се придружи трочланом жирију и директорки фестивала, који су у тренутку нашег доласка оцењивали овогодишње филмове.

У такмичарској селекцији 30 филмова из 15 земаља

-Фестивал организујемо другу годину заредом, и до сада смо задовољни одазивом људи који су се пријавили на конкурс за фестивал кратког подводног филма.  Сви филмови улазе у такмичарски део, а ове године имамо 30 филмова из око 15 земаља широм света, Бразила, Француске, Русије, Мексика, Велике Британије, Немачке, Тајланда и других“, истиче директорка фестивала „Нечујно“, Сандра Динић.

delfini

Филмови трају до 12 минута и везани су за подводну екологију, екосистем, бројна неистражена станишта биљака и животиња, заштиту вода, ретких врста, коралних гребена, чишћење вода, као и роњење и ронилачке дестинације, роњење на дах и са апаратом.

Идеја нам је била да направимо фестивал којим ћемо промовисати и мотивисати ауторе кратких подводних филмова, да њихова дела виде и други људи, али и да едукујемо грађане и покажемо им шта се заправо налази у морским дубинама, као и да чувају животну средину и не загађају воду. За сада нам се доста странаца пријављује на конкурс, али надамо се да ћемо на наредним фестивалима имати све више филмова из Србије и региона – додаје Сандра.

colormacro
Изложба подводне фотографије и дечије ронилачке радионице

Поред фестивалског дела посетиоци ће ове године имати прилику да погледају и изложбу подводне фотографије, која се може видети у холу Дома омладине, а најбоље фотографије биће проглашене на затварању фестивала.

-Осим пројекција, које су подељене у четири дела и неколико изложби, за најмлаће посетиоце фестивала спремили смо ликовне радионице које ће наравно бити везане за воду, као и дечије ронилачке радионице.

За старије посетиоце биће организоване, такође, радионице роњења, предавања, презентација ронилачке и пливачке опреме и још много тога – објашњава директорка фестивала читаоцима ,,Куће добрих вести”.

korali

Она је најавила да се проглашење најбољих филмова у неколико категорија очекује у понедељак 13. октобра, на самом затварању фестивала.

Сви дневни садржају су бесплатни, док ће се филмске пројекције наплаћивати 200 динара.  Фестивал подводног филма организују Асоцијација Ронилачких Инструктора и Дом омладине Београд.

Детаљан програм можете погледати ОВДЕ. 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 октобар 2014 15:05
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија