Кућа Добрих Вести

Login

Моба у манастиру Соко

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sokoБЕОГРАД - Петнаеста, јубиларна Моба у манастиру Соко, који се налази у близини Љубовије, одржава се ове године од 19. јула и траје до 5. августа.


Моба, како је названо дружење деце из Србије , и деце српског порекла из региона и дијаспоре, је благодарећи епископу шабачком Лаврентију, оснивачу и покровитељу “ Мобе“, саборовање српске омладине одржава се са жељом да се млади окупе око нашег православног јеванђељског начела: живети у љубави и радости, бити на корист Господу и Отаџбини, породици и ближњем, објављено је на порталу овог манастира.


На Моби живот се одвија као у великој хришћанској породици са начелом чињења и давања за друге, што је чинило суштину „мобе“, старог, данас готово заборављеног, српског обичаја.

На Мобу се могу пријавити деца узраста од 8 до 25 година. уз пријаву потребно је послати кратку биографију са фотографијом, уз обавезну назнаку да је полазник веронауке, благослов надлежног свештеника. У пријави навести активности и учешће у животу Цркве, интересовања.

Пријаве слати на адресу:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
eparhijasabacka@gmail

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија