Кућа Добрих Вести

Login

Европска смотра српског фолклора дијаспоре у Сава Центру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

folklorБЕОГРАД – Европска смотра српског фолклора дијаспоре одржаће се 23. и 24. маја у Сава Центру.


Европска смотра српског фолклора дијаспоре, према свом програмском садржају, циљевима и броју учесника највећа је и најзначајнија културна манифестација српске омладине која живи ван своје матичне земље, објављено је на порталу Сава Центра


Манифестација је покренута 1996. године, одржава се једном годишње и такмичарског је карактера. У дводневном такмичарском и ревијалном програму, приказују се народне игре, песме, музика, обичаји и народне ношње са територије Србије, односно осталих територија где живи српски народ и негује културу, народну традицију, језик, као и важне чиниоце једног народа, посебно оне који живе далеко од матице.


Основни циљ манифестације је да млади спрског порекла широм Европе, који на овај начин негују своју богату културну баштину, покажу своје умеће и шта су током године ново урадили, негују стара познанства, склапају нова пријатељства и једном годишње се друже у матици Србији и Републици Српској.


Првог дана смотра српског фолклора почиње у 14 часова а другог дана у 20 часова.


Цена улазница је 500 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 мај 2015 21:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија