Кућа Добрих Вести

Login

Афро фестивал 2015

Оцените овај чланак
(2 гласова)

afroooБЕОГРАД - Афро фестивал је вишедневна културна манифестација која се једном годишње одржава у београдском Музеју афричке уметности.

 

Током трајања фестивала организују се изложбе и предавања, музичке и ликовне радионице, концерти, као и јавна вођења кроз сталну поставку и тематску изложбу.


Први дан Афро фестивала 2015. резервисан је за ексклузивне и екперименталне програме Музеја. Догађај вечери ове године је амбициозно музичко-сценско извођење „Болница безгрешно зачетих“, инспирисано стиховима великог песника Артура Рембоа и његовим „афричким“ искуством, у режији филмског режисера Александра Маричића.


Другог дана Фестивала, имамо посебну част да представимо Лоренса Кируа (Кенија/Хрватска) који ће говорити на тему „Традиционално позориште у Африци“. Истог дана ће се одржати и промоција књиге „Бантустан“ светских путника Лазара Пашћановића, Уроша Крчадинца и Марка Ђедовића.


Последњи дан – Дурбар: фестивал фестивала, и ове године је резервисан за представљање афричких амбасада у Београду кроз уметности, занате и специјалитете. Предвиђамо да ће догађај дана и читавог фестивала сигурно бити концерт Игора Винцеа и његовог Друмс, Брасс & Кеyс бенда.


Планирајте три дана у музеју и немојте пропустити и остале програме – биће изврсни: дечје радионице, студентска вођења, разговори, музички програми, афрички базар, осликавање фасаде Музеја...

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 јун 2015 20:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија