Кућа Добрих Вести

Login

3Д концертни спектакл: спој Вивалдија и модерне музике

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vivladianno013ddfdfdfБЕОГРАД - Јединствени 3Д концертни спектакл Вивалдиано (Vivaldianno) - Град огледала биће приказан по први пут у Комбанк Арени, 11 новембра.

 

Спој најсавременијих визуелних ефеката и аранжмана, спој музике и врхунске технологије са класичним звуцима Вивалдијеве легендардне композиције „Четири годишња доба“ је оно што одлукује овај спектакл предвиђен за велике сцене и просторе.

 

3Д пројекција уз нарацију и музику Вивалдија коју изводи гудачки оркестар са моћним аранжманима обогаћеним модерним звуком и електричним инструментима, представља живот овог славног уметника на драматичан начин.

 

Први наступ Вивалдиана одржан је у Чешкој и изазвао је праву сензацију. Београд ће бити међу првим градовима на њиховој светској турнеји који ће моћи да ужива у овом музичко-сценском спектаклу.

 

Вивалдино – Град огледала, одражава јединствену 3Д концертну представу осмишљену по барокној музици са савременим звуком и новом енергијом, све у служби приче о успеху и паду генијалног композитора, Антонија Вивалдија. Сцену испуњава оркестар класичних музичара и арт-рок извођача и плесача док се испред и иза њих, пред очима публике, смењују слике рађене у најмодернијој техници и праћене софистицираним дизајном светла, стварајући јединствено тродимензионално музичко искуство.

 

 

Идејни творац Вивалдиано show-a je чешки продуцент, рок пијаниста и композитор, Michal Dvořák.

 

Аутор либрета је чешки музичар, сценариста и драмски писац Томас Белко. 3Д анимације осмислио је и креирао познати јапански уметник, редитељ и аниматор Косуке Сугимото који тренутно ради у студију Eallin анимације.

 photobymihalshozda

Вивалдино оркестар чини међународни тим уметника: прослављени гудачки квартет „Херолд квартет“, гитариста, аранжер и мајстор звука Jiri Janouck, виолочелисткиња Terezie Kovalova; Carlo Zeggara iz Perua и Vlado Urlich (Španija) на перкусијама и фрули и бубњар Мартин Кузма.

 

У јуну 2015. године Вивалдиано је кренуо на концертну турнеју након распродатих неколико концерата 02 Арене у Прагу. На основу овог успеха, следи светска турнеја са локацијама у Бразилу, Аргентини, САД, Мексику, Немачкој, Мађарској, Русији, балтичким земљама као и Јапану, Јужној Кореји, Кини и Енглеској.

 

Србија је једна од првих земаља која ће видети овај јединствени 3Д спектакл у Комбанк Арени.

 

Улазнице по ценама од 2000, 2500, 2800 и 3.500 динара биће у продаји од понедељка, 26. септембра на свим продајним местима Евентима, као и на благајнама Комбанк Арене, Билет центар Београда, Дома омладине, Ушћа Шопинг центра као и преко сајтова www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 септембар 2016 21:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија