Кућа Добрих Вести

Login

Ученици продају украсе да среде школу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rukotvorinetБАНОШТОР - Ученици ОШ "Јован Поповић" и деца Предшколске установе "Љуба Станковић" из Баноштора организују продају дечијих рукотворина, а сав новац који прикупе искористиће за сређивање школске зграде.


Дечаци и девојчице из школе и вртића припремили су новогодишње украсе необичних облика, боја и од занимљивих материјала. Овај базар је начин да новац који издвајамо за украшавање домова, не оде великим компанијама и осталим продавцима, већ да га на најбољи начин искористе ђаци, тако што ће средити своје учионице.


У Дому културе у Баноштору у петак, 23. децембра, од 11 до 13 часова одржаће се "Баношторска берза" прва дечја продаја рукотворина.


Своју подршку овој манифестацији даће Месна заједница Баноштор, Удружење жена "Јана", винари и бројни мештани који ће за ову прилику припремити своје производе и послужење за учеснике и посетиоце манифестације.

 

                             trava


Берза, иначе, за Баношторце није непознат појам. Представља део насеља, раскрсницу са старим бунаром на средини где су се деца под будним оком најстаријих играла од јутра до мрака, више од једног века. На берзи су се размењивале и новости, тако да је била и место где се радовало вестима о приновама, поносило младим регрутима, састајали се момци и девојке, где се радовало и туговало.

 

 

Могло би се рећи да је на Берзи неговано заједништво овог малог фрушкогорског села.


Последњег дана школе у првом полугодишту Берза ће се спустити у Доњи крај где ће се наша прича о заједништву проширити.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 децембар 2016 09:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија