A+ A A-

Панчевачке песникиње у "Руском репортеру"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

citac4589БЕОГРАД - На другом Књижевном маратону "Београдски читач", који је одрћан поводом светског дана књиге, 22. и 23. априла ове године, у сегменту билингвалног представљања књижевности, промовисан је и пројекат Медиаполигона у који су се укључиле и две панчевачке песникиње, Иванка Радмановић и Гордана Влајић.

 

 

До сарадње је дошло пре свега неколико дана захваљујући двојици младих инжењера, браћи Синиши и Саши Рудан из Удружења "Кеос", који живе и раде на релацији Београд - Осло. Наиме, браћа Рудан су се укључила у пројекат новинарског маратона који је покренуо руски часопис "Руски репортер", а који је недавно одржан у сибирском граду Тјумену.

 

Путем електронских друштвених мрежа "пуштене су у свет" репортаже руских новинара са фотографијама и упућен је позив песницима из целог света да пошаљу своје поетско виђење текстова и фотографија руских новинара. Оваква синестезија различитих комуникацијских артикулација добила је одмах назив и родио се КоЛабоАртон који је промовисан управо на 2. Књижевном маратону у Београду. Синиша Рудан, модератор КоЛабоАртон промоције, допутовао је из сибира у Београд и омогућио је присутнима да чују и виде песнике из Португалије, Словеније, Русије, Немачке, Пољске... који су говорили поезију на свом матерњем језику. Учествовала је и Србија, јер су ауторке одабрених песмама наше суграђанке Иванка Радмановић и Гордана Влајић.

 

Најављен је наставак ове сарадње која ће највероватније резултовати организовањем наредног КоЛабоАртона ”песници плус новинари”, али из Београда, током 3. књижевног маратона 2018. године, када би новинске вести путовале из Београда у свет... а враћали се стихови ка Београду из целог света, инспирисани новинарским текстовима и фотографијама репортера".

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 април 2017 21:22
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани