Кућа Добрих Вести

Login

Финално жирирање најбољих светских ПР кампања за ИПРА признања

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ipra222222БЕОГРАД - Београд ће почетком јула угостити више од 20 међународних стручњака у процесу жирирања једног од најпрестижнијих надметања у домену односа с јавношћу и комуникација у свету, за “IPRA златно признање међународног удружења за односе са јавношћу” (IPRA – Golden World Awards for Excellence 2017).

 

Овим признањем, сваке године, у више од 25 категорија, Међународна заједница ПР професионалаца награђује најбоље радове својих колега.

 

Истовремено, биће одлучено и о добитнику престижног “IPRA Grand Prize 2017”, којим се посебно награђује најбољи међу најбољима.

 

Агенција Блумен груп биће домаћин овом догађају.


Блумен гроуп је иначе добитник IPRA златног признања за кампању Републичког завода за статистику “Попис је белешка за будућност“, а истовремено је први и до сада на Балкану једини добитник престижног “IPRA GWA Grand Prize 2012”, за исту кампању.

 

Прошле године, Блумен груп је поново била финалиста овог такмичења са “Старим Рок Мајсторима” у категорији “Event management”, што је част али и преседан у шест деценија дугој историји ове институције.

 

Рок за пријаве за учешће у овогодишњем надметању истиче 18.маја.

 

Шта је ИПРА?

 

Међународно удружење за односе са јавношћу – IPRA (International Public Relations Association), зачето је пре 60 година на иницијативу данских и британских професионалца да се сачини оквир за подизање стандарда и унапређење праксе у области ПР-а у свету. Формално, IPRA је основана 1.маја 1955.године у Лондону, где је и сада њено административно седиште. Има више од 10.000 чланова, професионалаца из области комуникација. Чланови овог удружења су појединци, а не агенције или компаније.

 

Ко су учесници?

 

Барт де Врис (Bart de Vries) - Председник IPRA

 

Актуелни председник и члан Управног одбора од 2009, пре тога директор најстарије холандске ПР агенције ”Holander van der Mej”, за коју и даље ради у својству старијег консултанта.

 

Жаклин Пурсел (Jacqueline Purcell), члан Управног одбора ИПРА


Члан Управног одбора и више од 10 година судија у жирирању IPRA награда, данас на челу интернационалне компаније са седиштем у Лондону, која се бави односима са јавношћу.

 

Филип Шепард (Philip Sheppard), генерални секретар IPRA

 

Генерални секретар IPRA и бивши председник овог удружења, Британац са адресом у Бриселу, Филип је експерт за односе са јавношћу и професионални менаџер.


Наташа Павловић Бујас, оснивач и директор агенције Блумен груп, домаћина жирирања у Београду, члан је међународног IPRA жирија од 2013. године до данас.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 мај 2017 16:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија