Кућа Добрих Вести

Login

ЦПН трибина: Ко господари Фејсбуком?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KooooooБЕОГРАД - У Научном клубу у Београду, у уторак 13. јуна, са почетком у 19 часова биће одржана ЦПН трибина под називом „Ко господари Фејсбуком?“, на којој ће се разговарати о разноврсним актуленим питањима о друштвеним мрежама на које може да одговори наука.


Да ли сте господари својих личних налога на друштвеним мрежама? Које опасности вас заиста вребају, а које неочекиване могућности имате? Каква се огромна грађевина скрива испод површине Фејсбука?


У покушају да одговори на ова питања, овомесечна трибина Центра за промоцију науке организује се две недеље након што се, почев од ББЦ-а, у светским медијима проширила вест о малом тиму из Новог Сада и Београда, окупљеном око пројекта Схаре Лаб, који је анализом података успео да открије неке од тајни највеће друштвене мреже на свету. Зато на трибини учествује др Јан Красни са Филолошког факултета у Београду, који је један од сарадника у Share Lab и коаутор низа чланака о Фејсбуку и другим феноменима дигиталне ере.


Поред њега, гост ЦПН трибине је и др Марија Митровић Данкулов из Лабораторије за примену рачунара у науци Института за физику у Београду, која се бави моделирањем интернет комуникације и понашања уз помоћ алата из савремене физике, и која је објавила радове у престижним светским часописима Nature и Nature Communications.

 

Друге, нешто практичније аспекте друштвених мрежа осветлиће Иван Речевић, консултат у области ИТ предузетништва.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 10 јун 2017 14:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија