Кућа Добрих Вести

Login

Легенда џеза на концерту у Арени

Оцените овај чланак
(1 Глас)

chikorekcaБЕОГРАД - Култни џез пијаниста, Chick Corea одржаће са својим Електрик Бендом ексклузивни концерт, 1. јула у Комбанк Арени.


Овај концерт је део светске турнеје са којом Chick Corea обележава свој 75. рођендан а на сцени Арене, у смањеном, интимнијем простору, наступиће са врхунским именима светске музичке сцене – Dave Weckl на бубњевима, John Patitucci на басу, Eric Marienthal на саксофону, Frank Gambale на гитари.


Као саставни део прославе, снимљен је и објављен документарни филм под називом “Chick Corea: The Musician” који прати четворосатни видео материјал Chick-ових наступа међу којима је и прослава у u Blue Noteu, најавила је Комбанк Арена.


У овом специјалном документарцу појављују се истинске легенде џеза – Herbie Hancock, John McLaughlin, Bobby McFerrin, Wynton Marsalis...


“Моји лични успеси одувек су били резултат тога што сам следио своја најдубља интересовања, постепено усвајао нова знања о њима и тако увећавао своје способности.”, изјавио је недавно Chick Corea о тајни свог успеха и додао: “Моја “тајна” је да сам увек ученик, никад учитељ као што остали претпостављају. Увек сам давао све од себе да нађем уметнике и музичаре високих способности и креативности – да радим за њих и са њима – и да посматрам како они постижу резултате како бих исто то применио на себе. Овај приступ је добро утицао на мене.”


Култни статус на музичкој сцени


Као пијаниста, композитор и вођа бенда, Chick Corea је достигао култни статус на музичкој сцени и ушао у џез “Кућу славних”. Један је од највише номинованих уметника у историји Граммy награда са чак 63 номинација и освојена 22 признања као и одређени број Латино Граммy награда. Од класичног стила до авангарде, бебопа до јазз-роцк фусиона, дечијих песама до камерних и симфонијских дела, Chick jе додирнуо запањујући број музичких база у каријери поигравајући се са бендовима који разбијају жанрове. У својој дугогодишњој каријери сарађивао је са великим бројем истакнутих музичара међу којима су: Miles Davis, Stan Getz, Dizzy Gilespie, Herbie Hancock, Paco de Lucia, Gary Burton, Stevie Wonder, Chaka Khan….


Chick Corea Elektric Бенд је један од неколицине јазз ансамбла који су истински унели револуцију у уметничку форму. Њихов истоимени деби албум из 1985. године, дошао је као гром из ветра неба, спајајући јазз, роцк, латино и функ са звучним изумима који и даље звуче футуристички.


Улазнице за ексклузивни концерт ограниченог капацитета Chick Corea Elektric Banda  који ће се одржати 1. јула у Комбанк Арени, у продаји су по ценама од 2490 и навише на благајни Комбанк Арене и Билет центра Београда као и на свим продајним местима Евентима и путем сајтова: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 јун 2017 12:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија