Кућа Добрих Вести

Login

"Лето у Скадарлији"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

skadarlijaaaaa5656БЕОГРАДИ овог петка, од 19 до 20 часова, одржаће се нови културно – уметнички програм у Скадарлији, који изводе познати београдски глумци дуж Скадарске улице.

 

Програм је сачињен од низа анегдота, скечева и прича који су осмишљени да на хумористички и што аутентичнији начин прикажу боемски живот који се одвијао у Скадарлији почетком 20. века, најавила је Туристичка организација Србије.


Глумцима Милану Милосављевићу у улози Бранислава Нушића, Милану Тубићу у улози Ђуре Јакшића придружиће се Душица Новаковић у улози Жанке Стокић и Љиљана Јакшић у улози скадарлијске даме који ће причом и песмом донети боемски дух и веселу атмосферу Скадарлије који су бојили улице Београда између два „велика рата“.

Глумац Бојан Хлист ће у улози скадарлијског добошара читати Кодекс понашања у Скадарлији, док ће оркестар заједно са глумицом Јеленом Мит извести неколико музичких нумера које су биле најслушаније у том временском периду. Скадарлијом ће се поново чути звуци песама „Београдски мали пијац“, „Три метера сомота“...

Програм ће се изводити дуж Скадарске улице, почев од Скадарлијске чесме, са најдужим задржавањем на главној сцени, на Платоу испред Куће Ђуре Јакшића.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 28 јул 2017 12:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија