Кућа Добрих Вести

Login

Сајам за треће доба 28. фебруара и 1. марта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

trecedobaaaaaБЕОГРАД - Традиционални, пети Сајам за треће доба (55+) биће одржан 28. фебруара и 1. марта у Хали 3 Београдског сајма, под слоганом „Место где ваша сениор картица вреди више“, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту града Београда.

 

На сајам су позвани сениори, пружаоци услуга, породице и сви који планирају одлазак у пензију. Кроз презентације, изложбене штандове и радионице, биће представљене могућности и активности у областима помоћи и неге у кући, здравља, социјалне заштите, запошљавања, слободног времена, едукације, волонтирања, спорта и рекреације, здраве исхране, хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, компјутера, финансија и људских права старијих.

 

Циљ овогодишњег сајма је промоција Београдске сениор картице, као јединственог пројекта у земљи, који се бави квалитетом живота у трећем добу.  Организатори – Магазин Пензија, Скупштина града Београда и Београдски сајам, потрудили да обезбеде широку понуду, богат културно-уметнички програм, добру забаву, многе попусте и награде, а улаз је слободан за све посетиоце, оба дана, од 10 до 18 сати.

 

Сајамски простор биће подељен у три целине:

 

1. Културно-забавни програми (бина)

2. Едукативни програм (трибине)

3. Изложбени павиљон (простор са штандовима).

 

Културно-забавни садржај обухвата богат културно-уметнички програм као и бројне креативно-едукативне радионице, вежбе за активно старење, турнире у друштвеним играма и разна такмичења у знању, као и наградне игре доступне свим посетиоцима.

 

Едукативни програм садржи стручна предавања лекара, нутрициониста, фармацеута, физиотерапеута, психолога, економских саветника, правника, као и стручњака из области пензијско-инвалидског осигурања којима могу да присуствују сви посетиоци сајма.

 

У изложбеном простору биће постављени промотивни штандови компанија, фармацеутских кућа, банака, осигуравајућих друштава, приватних клиника, туристичких организација, компанија из области прехрамбене индустрије, дијететских суплемената и додатака исхрани, оптичарских кућа, произвођача и дистрибутера спортске опреме и осталих делатности које се баве побољшањем квалитета живота популације 55+.

 

Као и претходних година, највећу пажњу посетилаца привући ће избор за Мис сениор Србије и Плесодром, али и нова манифестација Пронађи сродну душу.

 

сПрошле године Сајам је посетило око 25.000 најстаријих суграђана.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 18 фебруар 2018 14:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија