Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс за Награду Јелена Шантић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jelenasanticccccccБЕОГРАД - Награда „Јелена Шантић“ је намењена онима који су у протеклом двогодишњем периоду (2016-2107) својим културним праксама значајно допринели борби за људских права и афирмацији појединца и малих група у друштвеним променама.

 

Додељује се за ауторско дело, иницијативу, пројекат или јавни догађај, најавила је Фондација Јелена Шантић.

Критеријуми према којима ће се одлучивати:

- колики и какав утицај пројекат/ауторско дело/иницијатива/јавни догађај, има на локалну заједницу, земљу и/или међународно окружење
- да ли и на који начин је пројекат/ауторско дело/иницијатива/јавни догађај уметнички релевантан, иновативан и тематски актуелан
- Реализација пројекта/ауторског дела/иницијативе/јавног догађаја је била у периоду 2016-2017


Жири ће одабрати по једног/у награђеног/у из две категорије:

- Појединци – аутори, активисти, истаживачи
- Организација цивилног друштва (удружења грађана, фондације, медији и стручна удружења).

Фондација Јелена Шантић ће ове године доделити и новчани подстицај за добитнике/ице награде као симболични подстрек за даљи рад у наградјеним областима у укупном износу од 40,000.00 РСД.

Вашу пријаву можете попунити само путем онлајн пријаве до 19.маја 2018. године у 17 часова, а уколико је потребно пратећу документацију о потенцијалним лауреатима можете доставити на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком за Награду „Јелена Шантић” до крајњег рока конкурса.


Од 2006. године награда се додељује уметничким и културним иницијативама које доприносе борби за слободу изражавања и грађанска права. Овом наградом се наставља подршка активистичкој пракси, коју је Јелена Шантић храбро и пркосно реализовала током ’90-тих година.

 

Више о досадашњим добитницима можете погледати ОВДЕ.

Награда „Јелена Шантић“ се реализује у срадњи са Групом 484 и уз подршку Балканског фонда за демократију (Balkan Trust for Democracy).

Линк за пријаву за номинацију је ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија