Кућа Добрих Вести

Login

Конференција „Предузетништво и дигитална писменост младих Србије, Црне Горе и БиХ”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

digalinaaaaaaaРегионална конференција “Предузетништво и дигитална писменост младих Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, биће одржана 6. децембра 2018. године у Београду, у Хотелу Метропол, са почетком у 9.30 часова.

 

На конференцији ће говорити: Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије , Срђан Рајчевић, директор Агенције за информационо друштво Републике Српске, Вукица Јелић, државни секретар у министарству рада и социјалног старања у Влади Црне Горе, Гордана Даниловић Грковић, в.д. директора Научно – технолошког парка Београд…

 

Овај догађај окупиће око сто учесника: младе, експерте из области дигиталне писмености, представнике ресорних министарстава Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, државних институција и образовних установа из држава учесница, као и представнике медија, бизнис и невладиног сектора.

 

Кроз три панел дискусије биће сагледано тренутно стање, могућности, примери добре праксе али и предлози за унапређење пословног амбијента и дигиталне писмености код младих у државама учесницама.

 

Циљ ове Конференције јесте афирмација и едукација младих кроз мотивисање и подизање њихове дигиталне компетенције и предузетничког духа, као и сагледавање могућности сарадње, размене искуства и знања. Оваква регионална окупљању су једна од начина да се што већи број младих охрабри да крене путем предузетништва и да ојача своје компетенције на пољу дигиталне писмености.

 

Организатор конференције је невладина организација Центар за транзицију и људска права “Спектар”. Покровитељ Конференције Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 март 2019 14:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија