Кућа Добрих Вести

Login

Свечано отварање Четвртог Купа Математичке гимназије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

takmicenjeБЕОГРАД – Куп Математичке гимназије је међународно такмичење из математике, физике и информатике, које ће ове године трајати од 27. јуна до 2. јула.


Двадесет екипа из тринаест земаља Европе пријавило се за ово престижно такмичење, најавили су организатори - Математичка гимназија и Пиреус банка.


Свечано отварање Четвртог Купа Математичке гимназије биће организовано у великој сали Математичке гимназије улица Краљице Наталије 37 (Народног фронта 37), у уторак, 28. јуна у 10 часова.


Захваљујући финансијској подршци Пираеус банке, Математичка гимназија је четврти пут за редом домаћин овог такмичења. Покровитељ Купа Математичке гимназије је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.


Традиционално такмичење које спаја најталентованије младе математичаре, физичаре и информатичаре се приближава! Наиме, Математичка гимназија, школа од националног значаја, организује четврти пут за редом Куп Математичке гимназије - највећи скуп ове врсте у Србији. На овом сусрету, који ће се одржати крајем јуна у Београду, учествоваће 24 екипе из тринаест европских земаља.


Циљ овог такмичења је, како је то више пута истакао директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, осим подстицања развоја математике, сарадња талентованих ученика из Србије са ученицима из других европских земаља, као и представљање Србије на најлепши начин будућим успешним научницима и пословним људима.


Београд ће још једном бити центар најталентованијих математичара из целе Европе који ће након овог такмичења са собом понети нова знања, али и нова пријатељства и лепу успомену на наш град.


Одражавање Купа четврту годину по реду омогућава Пираеус банка. Председник ИО Пираеус банке Војислав Лазаревић је нагласио да су млади таленти оно најбоље што Србија има и да је Математичка гимназија изузетно важна институција у њиховом образовању и формирању.


Четврти Куп Математичке гимназије одржаће се од 27. јуна до 2. јула у Београду, а на свечаној церемонији у Дому Народне скупштине биће додељене медаље најбољим екипама и појединцима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 јун 2016 14:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија