Кућа Добрих Вести

Login

Додељена захвалница удружењу „Попусти за младе“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

STEFAN1111111Чачак  – Свечана Скупштина Омладинско теренске јединице “Др Драгиша Мишовић” Црвеног крста Чачак одржана је у суботу 25. јуна у сали Дома ученика и том приликом уручене су захвалнице појединцима и удружењу “Попусти за младе” за доприносе и залагање у остварењу задатака ове установе.

 

Тема је била “Деловање у несрећама и обука волонтера за деловање у несрећама”.

 

Председник удружења “Попусти за младе”, Стефан Ћебић изузетно је поносан што је ова организација била у могућности да помогне у акцијама Црвеног крста истакавши  да ће то наставити да ради у будућности.

 

“Још од средњошколских дана сам укључен као волонтер у подухвате Црвеног крста, а сада ми је драго што наше удружење може да допринесе њиховом раду. Често ме питају шта имамо од волонтирања, зашто се ангажовати за неки циљ ако ништа материјално нећемо добити заузврат? Одговор је једноставан. Није све у новцу, јер ништа не може заменити осећај када помогнете некоме, а заузврат добијете осмех на његовом лицу”, рекао је председавајући најмлађе чачанске организације која се свакодневно труди да олакша живот младима у граду на Морави.

 

Причајући о свом искуству, Ћебић је позвао младе да се укључе и подрже рад Омладинско теренске јединице “Др Драгиша Мишовић” јер ће на тај начин учинити добро себи, али и другима.

 

“Кроз наше удружење „Попусти за младе“ трудићемо се да едукујемо младе и пренесемо им значај хуманитарног рада. Потрудићемо се да се наша сарадња са „Омладинско теренском јединицом“ продуби, али и да наши чланови дају већи допринос у њиховим активностима”, нагласио је он.

 

Ове године Црвени крст Србије слави 140 година. То је хуманитарна, независна, непрофитна и добровољна организација, основана за територију Републике Србије. Црвени крст Чачка је део организације ЦКС чији су основни задаци омасовљавање организације, здравствено посвећивање, добровољни социјални рад и добровољно давалаштво крви и многе друге активности.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 јун 2016 17:51
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија