Кућа Добрих Вести

Login

Сајам омладинског туризма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mlatidurisama3434НОВИ САД - Пети регионални сајам омладинског туризма “Opens Youth Fair” биће одржан на Тргу слободе и у Католичкој порти 5. и 6. јула, непосредно пред ЕXIT када Нови Сад постаје центар окупљања младих из целог света.


Као и сваке године, посетиоци ће бесплатно моћи да уживају у разноврсним садржајима сајма и то од 18 до 22 часа оба дана фестивала, најавили су организатори.


Opens Youth Fair ће и ове године, као опробану формулу за добар провод, имати свој сајамски и музички део.


Поред упознавања са туристичком понудом за младе на територији Балкана, сви који дођу на сајам моћи ће да се информишу о томе како могу постати учесници занимљивих пројеката који промовишу најатрактивније дестинације.

 

Епицентар забаве и дружења


Opens Youth Fair ће на једном месту окупити сва најатрактивнија места у региону, најразличитије фестивале и манифестације. Трг слободе и Католичка порта за време сајма постају епицентар забаве и дружења, па ће тако посетиоци моћи да осете адреналин ако се опробају у неком од представљених спортова, заплешу или се упусте у авантуре новинарског посла у медијском кутку.


Циљ сајма је да се кроз заједничку регионалну промоцију Балкан позиционира као једна од најатрактивнијих дестинација за младе на свету.

 

Омладински туризам представља велики потенцијал за све државе региона Западног Балкана. Нови Сад управо уочи ЕXIT фестивала сваке године посети велики број младих из преко 60 земаља света, и ово је за све излагаче одлична прилика да промовишу своју понуду.

 

nsader343

 

Opens Youth Fair ће и ове године окупити велики број учесника који доприносе важности ове манифестације, па ће се на сајму наћи атрактивне омладинске дестинације Балкана, фестивали, клубови, плесне групе, спортске организације, неоткривене атракције региона, туристичке организације и туристичке агенције које се баве промоцијом туризма као и невладине организације које се баве регионалним повезивањем младих на подручју Западног Балкана.

 

 

Промоција нових дестинација


Сајам обилује новим садржајима. Биће промовисане нове дестинације, које су дуго биле скриване попут највећег туристичког блага, биће представљени адреналински спортови, као и плесни клубови који ће својим ревијама покренути посетиоце.


Поред избора за најбољи штанд, Opens Youth Fair организује и наградну игру за посетиоце. Још једна од новости је Медиа Цорнер, где ће посетиоци сајма моћи да одиграју партију друштвене игре са неким од својих омиљених радијских или телевизијских водитеља, као и да се сами опробају у улози новинара.


Регионални сајам омладинског туризма је и ове године у знаку кандидатуре Новог Сада за омладинску престоницу Европе, па ће се другог дана сајма одржати конференција “Novi Sad opening doors”, посвећена иницијативи да Нови Сад освоји ову престижну титулу.


Први пут ове године, на сајму ће учествовати туристичке организације из Мађарске, Румуније, Марибора и Осијека које су препознале значај и важност промоције на овом, из године у годину, све већем сајму, који је постао један од најпрестижнијих догађаја ове врсте у региону.


Како се путовање не може замислити без музике, “Opens Youth Fair ОПЕНС 2016.” спрема још једно спектакуларно издање музичког програма – Get EXIT-ed. Публика ће се оба дана сајма, у вечерњим часовима, на Тргу слободе и у Католичкој порти проводити на свиркама најатрактивнијих извођача региона.

 

kcner43343

 

Арије и опера на Тргу слободе

 

На Тргу слободе, 5. јула имаћемо прилике да уживамо уз најлепше арије и дуете из опере Чаробна Фрула, Волфганга Амадеуса Моцарта, коју ће нам приредити солисти, хор и оркестар Српског народног позоришта уз диригента Микицу Јевтића, затим очекује нас и Benny Brickman Band, састав сачињен од младих музичара из Ниша окупљених око идеје извођења обрађених џез, блуз, соул композиција. Jambinai, један од од најиновативнијих aндерграунд бендова Јужне Кореје одушевиће публику својим потпуно јединственим пост-рок, пост-авангардним звуком традиционалних корејских инструмената уз подршку електричних гитара и електронике. За сам крај вечери 5. јула публику ће дићи на ноге енергични ТБФ, који је током своје каријере постао много више од хип-хоп састава померивши границе са одличним текстовима и музичким композицијама а временом су постали и један од најбољих ливе извођача на овим просторима. Врло занимљив музички програм нас очекује и 6. јула на Тргу слободе, када ће наступити Фраме Оркестра окупљени око централне ауторске личности Лазара Новкова, који ће забавити публику са спојем дуге и цењене традиције класичне музике, са јасно дефинисаним фолклорним наслеђем. За жестоко вече биће задужен и један од омиљених ундергроунд бендова, Артан Лили који ће са фантастичним рифом и вокалом довести публику до лудила! За одличну завршницу побринуће се један од највећих звезда наших простора, аутор, певач и гитариста Дарко Рундек који ће наступити заједно са виолинисткињом Исабел Катала, и мултиинструменталистом Душаном Дуцом Вранићем са којима је основао Rundek Cargo Trio који ће апсолутно освојити публику својом енергијом и емоцијом!


Као и претходних година, у Католичкој порти ће се одржавати и манифестација „Аrt Eco Market “, где ће млади дизајнери представити своје рукотворине свим поклоницима занимљивих детаља, као и богат избор специјалитета од хране.


Нови Сад ће уочи ЕXIT фестивала, на Тргу слободе и у Католичкој порти одисати позитивном енергијом, а наша жеља је да се управо те вибрације пренесу и на све остале манифестације и догађаје који следе током лета у Новом Саду и региону.


Све актулености и новости, листу излагача, испратите на званичном сајту и Фејсбук страници

 

Као и претходних година, под покровитељством Града Новог Сада манифестацију организују Туристичка организација Града Новог Сада, ЕXIT тим, Департман за географију, туризам и хотелијерство, Природно-математичког факултета у Новом Саду, Студентски културни центар Новог Сада, уз подршку Арт Ецо Маркета и пријатеља манифестације Фортунс Нови Сад.


Детаљна сатница конференције, промоција током сајма и музичком делу манифестације биће ускоро објављене.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 25 јун 2016 14:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија