Кућа Добрих Вести

Login

Стипендије Бајер фондације

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bazerБЕОГРАД - Међународни програм стипендија Бајер фондације вид је подршке младим талентима за реализовање индивидуалних студија и истраживачких пројеката у иностранству.

 

Стипендије се додељују младим студентима и младим професионалцима (до 2 године након завршетка студија) који желе да спроводе студијске или истраживачке пројекте у Немачкој, најавила је Организација српских студената у иностранству (ОССИ).

 

Пројект не подржава постдокторске пројекте.

 

Трајање програма: до годину дана

 

Доступне су следеће стипендије:

 

Ото Бајер – Стипендија за област природних наука. Намењене студентима биологије и молекуларне биологије , биоинжењеринга и биоинформатике, хемије и биохемије, фармације.

 

Карл Дуизберг – Стипендије за област медицине. Намењене студентима медицине и ветерине, медицинског инжењеринга, јавног здравља и здравствене економије.

 

Курт Хансен – Стипендије за студенте биологије и хемије (до нивоа мастер студија). Фокус је на студијским пројектима, праксама, летњим курсевима као и додатним курсевима.

 

Џеф Шел – Стипендије за област агрономије. Намењене студентима пољопривредних наука и агрономије, наука о заштити животне средине.

 

Херман Стренгер – Стипендије за неакадемски сектор. Приправници и млади професионалци у неакадемском сектору могу конкурисати за пројекте, праксе, додатне курсеве у области: технике, здравства, пословне администрације.

 

Напомена: Кандидати који желе да аплицирају за ову стипендију морају имати истраживачки пројекат који желе да спроведу у Немачкој и морају бити прихваћени за студијски боравак на жељеној институцији у Немачкој.

 

Рок за пријаву: 18. јул 2016. године.

 

Пријава се одвија електронским путем на ОВОЈ адреси: 

Детаљне информације о начину пријаве можете наћи ОВДЕ

Више информација о овом програму можете видети ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 јул 2016 18:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија