Кућа Добрих Вести

Login

Пољопривредни сајам у Новом Саду почиње 11. маја

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajam7777Међународни пољопривредни сајам почиње у суботу, 11. маја.

 

Први пут у историји има и Земљу партнера и Земљу пријатеља, то су Италија и Тунис. Наступиће 1.518 фирми, институција и организација које долазе из 32 земље, а доносе производе и услуге из 61 државе, најављено је на конференцији за новинаре на Новосадском сајму.

 

„Први пут ћемо у оквиру Националне изложбе стоке имати Изложбу генетских потенцијала у оквиру које ће бити представљене аутохтоне расе, неопходне за одржање биодиверзитета. После више од 20 година имамо 17 колективних изложби. Први пут ћемо имати и Дан воћара, у среду, 15. маја. Изложбом хране уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ресорног Покрајинског секератријата и Града Новог Сада промовисаћемо потенцијале наше земље, а Изложба пољопривредне механизације организује се на чак 35.000 метара квадратних“, истакао је Цветковић.

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде подржава Националну изложбу стоке, Изложбу хране у оквиру које представља органску производњу, производе са ознакама географског порекла и „Српски квалитет“, као и занатске пиваре. Уз то, на штанду у Хали „Мастер“, посетиоци ће из „прве руке“ моћи да добију све информације. У Конгресном центру ће свакодневно организовати, конференције, панеле и едукације.

 

„Наступом на Сајму, Министарство ће широј јавности презентовати мере аграрне политике и руралног развоја, којима су, путем субвенција, утврђени различити видови помоћи и подстицаја регистрованим пољопривредним газдинствима“, најавио је државни секретар у Министарству пољопривреде, Велимир Станојевић.

 

Амбасадор Туниса, Сејф Алах Реџеб, најавио је да ће Земља пријатељ 86. Међународног пољопривредног сајма наступити са 12 компанија које стижу из Африке. Према његовим речима, представиће углавном пољопривредно-прехрамбене производе, а на Сајам долазе како би пронашле партнере у нашој земљи и региону. Амбасадор Реџеб је позвао привреднике из Србије да посете њихов штанд, али и да учествују на Б2Б састанцима са фирмама из Туниса.

 

Наступ око 30 италијанских компанија најавила је Марина Скоњамиљо, директор Италијанске агенције за спољну трговину. Према њеним речима очекује се и долазак око 45 привредника који ће имати директне Б2Б сусрете са излагачима. Међу излагачима су заступљени произвођачи и продавци пољопривредне опреме и механизације. Биће и компанија са системима за третман воћа и поврћа после бербе и произвођача опреме и машина за прехрамбену и млекарску индустрију. Од 11. до 17. маја, на новосадском сајмишту биће и представници сајма у Верони, као и агенције за промоцију италијанске регије Венето.

 

Генерали Осигурање Србија је осму годину заредом Стратешки партнер Новосадског сајма и Генерални спонзор Међународног пољопривредног сајма.

 

„Сајам је изузетно значајан за повезивање и размену искустава државних институција, произвођача, прехрамбене индустрије, осигуравајућих компанија и банака. За Генерали Осигурање Србија је и прилика да представи, на домаћем тржишту осигурања, савремене технологије које користи у области осигурања пољопривреде – апликацију за процену штета на усевима и плодовима, дрон и многе друге“, рекао је Леонид Бабић, директор Регионалног центра Војводина Генерали Осигурања Србија.

 

Уз Пословно удружење увозника и извозника пољопривредне механизације, друге заступнике и дристрибутере који послују у нашој земљи, пољопривредну механизацију, машине и опрему ће представити и фирме из још 9 земаља. Први пут ће на Пољопривредном сајму наступити Удружење произвођача и дилера пољопривредних машина из Русије. Бројни новитети ће бити представљени на Сајму. Акценат је на прецизној и дигиталној пољопривреди. Пољопривредници из земље и из региона могу да рачунају на ниже цене механизације, а најављени су попусти до 10%.

 

У Поклон-игри за посетиоце имамо два трактора и сејалицу. Агропанонка поклања „беларуса“, КИТЕ д.о.о. ће неког од посетилаца обрадовати „јохн деере-ом“, а пнеуматску сејалицу припремио је ВГП Оздокен.

 

Златни спонзор Пољопривредног сајма је Алдахра која ће у Хали „Мастер“ представити свој производни програм из 15 земаља.

 

Дан сточара је у четвртак, 16. маја на Мањежу, а Бечејка и Ликра су спонзори.

 

Породични дан је среда, 15. мај.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 мај 2019 14:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија