Кућа Добрих Вести

Login

Премиум кинески брендови на пољопривредном сајму у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajamТоком наредне три године на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду ће бити представљане компаније из Народне Републике Кине, предвиђено је споразумом о сарадњи који су потписали генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић и Ни Ликун, председник компаније „Jiangsu United Asia International Exhibition Co, Ltd. (UAEC)“.


Произвођачима у Србији и посетиоцима најстарије сајамске приредбе у земљи ће бити представљени “Premium brands from China” (PB), врхунски производи из друге највеће националне пивреде у свету.
Потписивању споразума у Новом Саду у четвртак је присуствовао и економско-трговински саветник у амбасади НР Кине у Србији Џу Лианки.
За КДВ су званичници Сајма казали да је споразум корак даље у сарадњи са партнерима из Кине.
Три делегације из Кине су учествовале пролетос на Пољопривредном сајму у Новом Саду, што је било прво значајније присуство привредника из те земље на најстаријој таквој манифестацији у Србији.

sporazumkina
Тада је договорено да на Новосадском сајму 2016. буде отворен Кинески павиљон, као начин представљања привреде те земље, за разлику од овогодишњег наступа на штанду од 100 квадратних метара на коме је излагало 10 компанија. То ће бити први пут после низа година да се једна земља представља на такав начин на Пољопривредном сајму у Новом Саду.
Циљ руководства Сајма је да у сарадњи са компанијама из Кине, та привредна манифестација буде место на коме се стиче предност и понуди представљање на тржишту Србије и југоисточне Европе, будући да ка њеним приредбама гравитирају све земље региона. Новосадском сајму је интерес профит и очекивање је да 2016. наступ компанија из НР Кине буде на простору шест до 10 пута већем него ове године, навели су ти званичници.


Партнерима из Кине је понуђено да на Новосадском сајму организују различите привредно-културне манифестације, попут сајмова или изложби, Дана кинеске привреде и културе и слично. Ове идеје су кинески партнери оберучке прихватили па се на Новосадском сајму очекује наступ компанија из далекоазијске земље на манифестацијама ЛОРИСТ и Сјај већ ове јесени и много видније присуство на Међународном пољоприведном сајму 2016.
Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић је приликом боравка на ЕXПО у источном кинеском граду Нингбоу у јуну, у сусретима са званичницима града и сајма, као и директорима компанија које се баве организацијом сајмова, договорио значајно интезивирање сарадње у наредном периоду.


Из Новосадског сајма су објаснили како су размене посета са партнерима из Кине резултат неколико месеци рада. Начин рада компанија из Кине је да се прво упознају, затим следе узајамне посете. То значи да се сарадња развија релативно споро, али је она дугорочна и ефекти су увек добри.
У програму напретка привреде НР Кине до 2020. године, на првом месту је развој пољопривредне механизације. На Пољопривредном сајму у Новом Саду, пак, представљање пољопривредне механизације је један од најважнијих сегмената те манифестације.


Најновијим споразумом је унапређена сарадња са компанијом UAEC која је генерални заступник Новосадског сајма за тржиште Кине.
UAEC је основана 2001. на основу кинеско-немачке сарадње и чланица је Глобалне асоцијације изложбене индустрије (UFI), и Међународног удружења за изложбе и приредбе (IAEE). Седиште компаније је у Нанкингу, главном граду источне провинције Ђиангсу, друге најбогатије у Кини мерено укупним домаћим производом (БДП).

novisad

 

Са више од 300 запослених, UAEC се, пре свега бави организацијом међународних изложби у Кини и иностранству, представљањем међународних сајмова кинеским компанијама и приређивањем националних павиљона или групних наступа на сајмовима широм света.
UAEC организује павиљонска или групна учешћа на више од 140 међународних сајмова сваке године, покривајући више од 20 индустрија у више од 30 земаља. До 2013. је УАЕЦ успешно организовала више од 1.090 пута наступ или посету више од 8.500 кинеских предузећа привредним манифестацијама у иностранству и изградила дугорочну и интензивну сарадњу са водећим организаторима сајмова широм света.


UAEC је такође ексклузивни заступник у Кини за велики број међународних сајмова познатих брендова. Компанијаса успехом организује изложбе PB у Тунису, Србији и Словенији, и организује „„Go Tex“ у Бразилу.


UAEC је израстао у једног од највећих организатора сајмова и павиљона у Кини! Са успехом је организовала многе међународне сајмове у најмногољудијој земљи на свету у области бродоградње и поморства, приобалне технологије, ентеријера, заштите животне средине, као и из низа других индустрија.


Последњи пут измењено субота, 12 септембар 2015 15:48
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија