Кућа Добрих Вести

Login

Томи Керол, слепи скејтер

Оцените овај чланак
(6 гласова)

3ГЛЕНВЈУ, САД – Ако сами не возите скејтборд, сигурно сте бар једном у животу видели вратоломије које изводе скејтери у специјално направљеним скејт-парковима. Када видите шта све изводе на разним справама и рампама схватите да то не могу да раде плашљивци и да морају да пазе и да добро гледају шта раде. Ипак, Томи Керол (Tommy Carroll) на чуло вида не може да се ослони јер је слеп, али му то не смета да буде један од најбољих скејтера на свету.


Томи је ослепео са две године због рака на мрежњачи ока, али је са десет одлучио да се упркос свом хендикепу лати скејтборда, што је представљало огромно изненађење за све. Од тада тај сада већ тинејџер из малог места Гленвју (Glenview) у предграђу Чикага, оставља без даха све који гледају његове вратоломије, надмашујући по вештини многе скејтере који могу да виде.

Звук точкића му помаже да савлада препреке

Пошто не може да користи чуло вида, млади Американац се, према писању портала amazingstuff.co.uk, у вожњи скејтборда ослања на чуло слуха - звук точкића је тај који му помаже да савлада препреке.
Сасвим је разумљиво што су многи покушавали да одврате Томија од онога што ради страхујући за његову безбедност. „Ја сам их једноставно игнорисао“, каже он.
Поред скејтборда, Томи има још једну страст – бубњеве, а уз то се уписао на студије журналистике и међународних односа. Заиста права инспирација за све људе! 


Извор: Кућа добрих вести/ amazingstuff


Последњи пут измењено среда, 19 јун 2013 10:46
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија