Кућа Добрих Вести

Login

Власница фирме отпустила себе да не би отпуштала запослене

Оцените овај чланак
(5 гласова)

otpustilasebeФЛОРИДА - Попут многих других власника малих предузећа, и Лола Гонсалес са Флориде се због отежаног пословања услед кризе одлучила у пролеће 2010. на смањење персонала, састављеног од девет запослених. Она је, међутим, повукла другачији потез од других предузетника: одлучила је да отпусти – себе.

Размишљајући шта да ради, Лола је схватила да не може да отпусти ниједног од својих сарадника који су годинама предано радили са њом. Зато се одрекла своје шестоцифрене плате и пријавила се у једну непрофитну организацију, где сада ради као социјални радник зарађујући дупло мање.
На такав корак се одлучила зато што, иако она обезбеђује нове клијенте и нове послове фирми, највећи део посла обављају управо њени сарадници, као и зато што је закључила да ће њој бити лакше да нађе нови посао него било коме од њих.
“Како да отпустиш некога у кога имаш поверење и ко има поверење у тебе? Стопа незапослености је овде врло висока, међу највишима на Флориди”, каже Лола, а објавио је амерички “Ју Ес Еј тудеј” (Usa today) .
Она сада двапут дневно телефоном проверава како иду ствари у фирми и обавља поједине послове не примајући за то плату. Ситуација је почела да се поправља, али док предузеће не стане опет чврсто на ноге, не намерава да се враћа.
Нови посао јој се свиђа, али је због мањих прихода морала да се одрекне неких ствари у свом животу, као што су чести изласци и луксузни аутомобил. Лола је, ипак, и поред потешкоћа са којима се њено предузеће суочава, на крају године исплатила запосленима божићни бонус.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 27 јул 2013 13:20
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија