Кућа Добрих Вести

Login

Нови живот распарених рукавица

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mittensЛОНДОН - Сигурно нема никог ко се са доласком хладних дана није сусрео бар једном са неком изгубљеном рукавицом на улици, у аутобусу или на клупи у парку. Или вам се можда десило да и сами останете са једном рукавицом, са којом једноставно не знате шта да радите, јер је без свог пара постала бескорисна.

Ипак, има и оних који су се досетили шта да ураде са таквим усамљеним, распареним рукавицама. Наиме, непрофитна еколошка организација „Do the Green Thing“, са седиштем у Лондону, покренула је пре три године кампању под називом „Glove Love“ са циљем да се распареним рукавицама пронађе нови пар и да се тако смањи гомилање отпада, пише портал good.is.

Рукавице се прво перу, сортирају и ушивају се мале рупе ако их има. Оне које нису за употребу шаљу се на рециклирање. Скијашке рукавице се одвајају по страни да би, после упаривања, биле поклоњене неком локалном свратишту за бескућнике.

 

Иако нису идентичне, ипак чине пар

 

Очишћене рукавице се онда упарују са себи сличним по облику и дезену. Затим се на сваку ушива мала етикета са натписом „лева“ и „десна“ да би се знало да, иако нису идентичне, ипак чине пар.

На крају се лепо упакују, са све етикетом на којој пише ко су (свака рукавица има име), где су пронађене и ко их је спасио. Тада су спремне да поново крену у свет да неком загреју руке у хладним зимским месецима.

Покретачи кампање „Glove Love“ позивају на свом сајту dothegreenthing.com људе из свих делова света да им шаљу рукавице које су остале без свог пара, а исто тако нове парове шаљу у све делове света по цени од пет фунти, прикупљајући на тај начин средства за своје еколошке акције.
Распарене, наизглед бескорисне рукавице крећу тако у нови живот.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 април 2013 16:18
Мирјана Јовановић

Рођена 1973. године у Београду. Дипломирани професор шпанског језика. Више од десет година радила као преводилац у Новинској агенцији Танјуг. Осим шпанског, служи се енглеским и руским језиком.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија