A+ A A-

Куглашки клуб "Победник" прославио други рођендан

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1rodejndanpobendikaekipaigostiБЕОГРАД - Куглашки клуб Победник из Београда прославио је други рођендан како и приличи на куглани на Ади Циганлији.


 Окупиле су се све играчице, руководство клуба, дошли су и драги гости Војко Павловић генерални секретар Куглашког савеза Србије, Зоран Ћендић генерални секретар Теквондо асоцијације Србије, Милан Остојић истакнути куглашки судија, Нада Антић један од оснивача клуба, Новак Обрадовић првотимац Партизана као и бројни пријатељи куглашког спорта.
- Имамо чиме да се похвалимо, у другој години рада освојили смо друго место у Првој лиги Србије – Центар за куглашице и мало је недостајало да се пласирамо у супрлигашко друштво, наша јуниорска екипа је вицешампион Србије, а највећи успех је бронзана медаља Кристине Љубенковић у миксу са Аленом Кујунџићем на појединачном Светском купу за кадете у Брну у мају. Љубенковићева је ове године била друга и у Купу Србије за млађе кадеткиње, а лане је била у кадетској селекцији Србије која је на СП у Залаегерсегу освојила бронзу – истакала је играч и секретар клуба Милица Антић.- Основали смо и још један клуб, зваће се „Сингидунум“ и трудићемо се да и даље што више младих привучемо у куглашки спорт.
Подељене су и медаље најбољима на првству клуба. Рената Главина је други пут за редом освојила титулу испред Кристине Љубенковић и Јоване Дрезге. Четврта је била Милица Антић, пета Гроздана Русић, шеста Ивана Трфуновић, седми Никола Вукадиновић, осма Ђурђа Ђуранић и девета Јасна  Мартиновић. Трофеје је уручио Војко Павловић генерални секретар Куглашког савеза Србије.
1rodjendanpobednikaljubenkovicglavinaidrezga2- Иза нас је веома успешна година, доказали смо да радом, ентузијазмом и упорношћу можемо да се изборимо са недостатком средстава и лошим условима за тренинге и такмичења. Да имамо куглану и довољан број термина, могао бих да обећам да за кратко време Београд добије још неколико клубова и да оживимо женско куглање у нашем граду. Клуб у ствари финансирају чланови и играчице и без тога не бисмо опстали - рекао је председник Победника Јосип Вучковић. - Имамо добру сарадњу са Секретаријатом за спорт и омладину Београда, где смо покренули иицијативу за реновирање и осавремењавање куглане на Ади Циганилији једине са шест стаза у Београду, али неусловне за такмичење у највишем рангу. У новој сезони играћемо највероватније у Крагујевцу где смо добили много повољније услове за тренинге и такмичења. Циљ је да се пласирамо у Супер лигу што, мислим, да је реалан план, јер је иза нас успешна година у којој смо стекли и доста искуства.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 јун 2014 16:11
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани