Кућа Добрих Вести

Login

Свечано отворене 50. МОСИ у Пријепољу

Оцените овај чланак
(2 гласова)


MOSI1ПРИЈЕПОЉЕ - Јубиларне 50. Међурепубличке омладинске спортске игре (МОСИ) свечано су отворене у Пријепољу, општини која је осми пут домаћин ове манифестације и у којој су и почеле.


На МОСИ учествује више од 2.000 спортиста из 28 градова са тромеђе некадашњих југословенских република, који ће се такмичити у 12 спортских дисциплина.
МОСИ је свечано отворио председник владе Србије Ивица Дачић који је рекао:
-Дуго је са наших простора у свет одлазила ружна слика, која се више неће поновити. МОСИ игре су најлепша слика која данас може да оде из Србије. Влада је подржала ове игре не само финансијски, већ и у покровитељском смислу – истакао је Ивица Дачић и пожелео свима добродошлицу у Пријепоље и Србију, као и да све три државе у будућности живе заједно у уједињеној Европској Унији.
Министарство омладине и спорта подржало је организовање највеће манифестације аматерског спорта на Балкану, а отварању је присуствовао државни секретар за спорт Предраг Перуничић, који је поникао са МОСИ и кансије изградио сјајну рукометну каријеру.
Председник општине Пријепоље и председник Организационог одбора МОСИ Емир Хашимбеговић захвалио се Влади Републике Србије, држави и спортистима на подршци коју су пружили како би овогодишње игре што квалитетније протекле, негујући спортски дух, традицију и праве вредности спорта.
Ове године МОСИ обележавају и значајан јубилеј  пет деценија од првих које су одржане 1954. упрво у Пријепољу  на предлог пријепољских студената који су тада организовали фискултурни тромеч омладине Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши.
MOSI2- Овакви сусрети који носе спортски дух, младост и пријатељство изузетно су значајни за све нас. МОСИ су увек биле симбол младалачке живости и радости што је и данас у Пријепољу потврђено. Нека та искра младости и даље светли својим пуним сјајем- поручио је Хашимбеговић.
После отварања игара спортисти Едина Зулић, Филип Пејовић, Евида Бајрамовић и Един Мусобеговић подигли су заставу Републике Србије на јарбол, а хор Дома културе извео је химну Србије.
Уз поруку коју шаљу, МОСИ су постале својеврсне олимпијске игре аматерског спорта, а обновљене су 2001. године баш у Пријепољу. Ове године на играма учествују такмичари из: Ариља, Бајине Баште, Берана, Бијелог Поља, Вишеграда, Горажда, Ивањице, Источног Горажда, Колашина, Косјерића, Мојковца, Нове Вароши, Пожеге, Новог Пазара, Прибоја, Пљевље, Рогатице, Рожаја, Руда, Сјенице, Соколца, Тутина, Ужица, Устиколине, Фоче, Чајетине, Чајнича и Пријепоља промовишући спортски дух и заједништво.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 03 јул 2013 22:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија