Кућа Добрих Вести

Login

Упознајте “Египат на отвореном: све локације, током целе године”

Оцените овај чланак
(7 гласова)

piramideДелегација српских медија започела је данас студијску посету Египту како би упознала ,,Египат на отвореном: све локације, током целе године”.

 

Велика делегација српских новинара, коју чине представници емитованих, штампаних и електронских медија, отпутовала је у Хургаду у студијску посету Египту, у периоду од 28. новембра до 5. децембра 2020. године.

 

Ово је трећа посета у последње три године, у организацији Амбасаде Египта у Србији, у блиској сарадњи са партнерским институцијама, углавном у Египту, Министарством туризма и антиквитета (Египатска агенција за промоцију туризма), Гуверноратом Црвеног мора, Туристичком федерацијом Египта, египатском Комором за хотеле и туристичка предузећа и авиопревозником Ер Каиро, најстаријом авио компанијом која обавља директне летове између Хургаде и Београда.

 

Делегација из Србије ће имати прилику да се упозна са неколико туристичких атракција у Хургади и Луксору, као што су чувени храм Карнак, Долина краљева, Храм Хатшепсут и Мемнонови колоси.

 

 

Такође, ће имати прилику да искусе величанство пирамида у Гизи и знаменитости старог Каира, као и да присуствују званичним састанцима са представницима Гувернерата Црвеног мора и Министарства туризма и старина Арапске Републике Египат.

 

                  wheritallbegins

 

,,Египат на отвореном: све локације, током целе године’ је порука коју желимо да упутимо драгим туристима из Србије, имајући у виду да је Египат целогодишња дестинација, посебно у предстојећим божићним и новогодишњим празницима“, рекао је амбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли.

 

 

„Јединственост Египта као туристичке дестинације је у томе што је правовремена посета током целе године, било да је реч о летовалиштима, културном, здравственом или конференцијском туризму, и то на мање од три сата директног лета из Београда“, додао је он.

 

Важно је напоменути да трећа студијска посета медија, од 2018. године, долази у контексту успешног учешћа Египта као земље партнера на последњем Међународном сајму туризма у Београду, одржаном од 20. до 23. фебруара 2020. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 07 децембар 2020 14:33
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија